Április 4, DaimlerChrysler közgyűlés

Április 4-én lesz a DaimlerChrysler közgyűlése, melyen valószínűleg a Chrysler eladása kerül bejelentésre.

Jelenleg három befektetőcsoport tűnik a legesélyesebbnek, ha a Chryslerre történő licitálás elkezdődik.

A kanadai autóalkatrész-beszállítónak, a Magna-nak jelentős szállítói szerződései vannak a DaimlerChryslerrel. Árbevételének közel 25%-a származik a német-amerikai autógyártótól, ennek fele pedig a Chryslerrel kötött beszállítói szerződésekből származik. A Magna európai leányvállalata, a Magna Steyr komplett autókat pl. a Chrysler Voyager-t gyártja az európai piacra.

A másik két esélyes a Chrysler megvásárlására a két amerikai pénzügyi befektetőből (Blackstone + Cerberus) álló csoport, valamint a Centerbridge Partners befektetői csoport. Az ő céljuk a vállalat mielőbbi nyereségessé tétele, valamint későbbi eladása illetőleg feldarabolása (Chrysler, Dodge, Jeep) lehet. A DaimlerChrysler alkalmazottait tömörítő szakszervezetek azonban már jelezték, mindent megtesznek az ellen, hogy a Chryslert egy, a főként létszámleépítések által költségcsökkentést elérni kívánó csoport vásárolja meg.

Abban az esetben, ha a Chrysler nem kerül eladásra, akkor a vállalat újrastrukturálása, gyárbezárások és létszámleépítések sora következhet.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére