Ford Mustang 2010

Hivatalosan is bemutatták a Mustang megújuló, 2010-es változatát. A tervezők nem változtatták meg alapjaiban a sikeres sportautó karakterét, apró finomításokkal igyekeztek hangsúlyozni izmait, agresszív karakterét.

Az alacsonyabbra húzott orrnak köszönhetően áramvonalasított karosszéria légellenállása 7%-kal javult, miközben 23%-kal csökkent az autó elejére ható emelőerő.

Felületes szemlélő számára észrevehetetlen különbség, de a Ford nagy hangsúlyt fektetett legendás Mustang hűtőrács embléma újratervezésére, a fekete króm díszen külön csoport dolgozott.

Az átalakított hátsó lámpákon megtartották a Mustang védjegynek számító hármas osztást. A három vörösen világító LED-es részt átlátszó elemek választják el, amelyekben a tolató lámpa fénye kapott helyett.

Az újragondolt belsőteret jobb minőségű anyagokkal alakítják ki, apró design elemként a kéziváltó karjára polírozott alumínium váltógomb került.

A GT V8-asának teljesítménye 15 lóerővel 315-re emelkedik a hideglevegő rendszernek köszönhetően. A V6-os motorja nem változik, továbbra is 213 lóerőt teljesít. Az erőt ötsebességes kézi- vagy automataváltó juttatja klasszikus merevhídon keresztül a hátsó kerekekre.
Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére