2010 Cobra Jet Mustang

Pontosan egy éve tudósítottunk a 2008-as Cobra Jet Mustang csomagról, mellyel a 40 éves versenylegenda előtt tisztelegett a Ford Racing.

Az ide SEMA Show-n 2010-es modellmegjelöléssel bemutatták az utódot. "A 2008-as Cobra Jet nagyszerű autó volt, mindent megtett, amit elvártunk tőle. Nagyon büszkék vagyunk az autóra, de mint mindig, a következőt most is jobbnak szánjuk" - mesélt az autóról Brian Wolfe, a Ford North American Motorsports igazgatója.

Elődjéhez hasonlóan a 2010-es Cobra Jet is az NHRA Stock és Super Stock futamaira szánt gyári versenyautó. A módosítások a versenykész kézi vagy automata váltót, a drag lengéscsillapítókat és rugókat, a rásegítés nélküli féket és kormányzást, a bukókeretet és az üzemanyagellátást érintették. A Ford Racing mérnökei kifejlesztettek továbbá egy fordulatszám limiteres rajtelektronikát is.

A felszereltség minden darabja külön is megrendelhető a Ford katalógusából, aki lemaradt az 50 darabos sorozatról (már mind az 50 autót megrendelték), egy gyári Mustang átalakításával akár saját kezűleg is megépítheti a versenyautót. A CJ is ugyanazon a gyártósoron készül, ahol a szalonautók, életét egy V6-os alapmodellként kezdi.

Az autóhoz két kompresszoros és három szívó motor rendelhető, így a Cobra Jet több versenyosztályban is indulhat.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére