Végre: Cadillac CTS kupé

Hosszas várakozás, pletykák után a Cadillac ma végre hivatalosan is bejelentette a CTS kupé változatát.

A 2010 tavaszán érkező új modell alig változott a tavaly bemutatott koncepcióautóhoz képest. Lapos első szélvédőjével, szinte vízszinteshez közelítő hátsó üvegével a B oszlop nélküli 2+2 személyes kupé klasszikus formát idéz, részleteiben viszont a Cadillac friss gondolkodásmódját sugározza.

Ugyan a formaterv a CTS sport szedánt vette alapul, mégis csak az első fényszórók, a hűtűmaszk, az első sárvédők, a műszerfal és a középkonzol egyezik a két autóban. A kupé 5 centivel alacsonyabb és ugyanennyivel rövidebb is. A kilincsek eltávolításával tovább erősítették a letisztult látványt.

A kupé alapmotorja a közel 7000-ig forgatható 304 lóerős, 370 Nm nyomatékú 3,6 literes alumínium V6-os. Az autót alapból hatsebességes kézi váltóval szerelik, a hatsebességes kormányról is vezérelhető automata opció. A motor a hátsó kerekeket hajtja, de az automatához összkerék-meghajtás is rendelhető.

A kupé megjelenésével egy olyan autóval bővült az érdekes autókban eddig sem szűkölködő CTS modellpaletta, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Meglátjuk az új jövevény hogyan veszi fel a harcot a BMW 3-as kupéjával és az Audi A5-tel.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Lincoln2:

    Minden eladható. Tegyél fel róla fotós hirdetést adatokkal és egy általad

A lap tetejére