2011-es Ford Mustang V6 - a takarékos

A Mustang és a takarékosság nem egy megszokott szóösszetétel, de a Ford annyira igyekszik a fejünkbe verni, hogy külön sajtóanyagot állított össze a 2011-es modellévben érkező 3,7 literes V6-os Mustangról.

A mérnökök a teljesítményt sem tették zárójelbe, az új, 7000-ig forgatható, 24 szelepes alumínium erőforrás 305 lóerő és 380 Nm nyomaték leadására képes, ezzel könnyedén maga mögé utasítja a leköszönő 4 literes hathengerest. Sőt, néhány évvel ezelőtt a V8-as Mustangok is gyengébbek voltak ennél.

A sajtóközlemény szerint a V6-os Mustang országúti fogyasztása várhatóan 30 mpg, azaz 7,8 l/100km lesz. Ez az eredmény nem csak az új motornak köszönhető, az autó új hatsebességes váltókat kapott, apró változásokat eszközöltek a karosszérián a kedvezőbb légellenállás eléréséhez, a kormányszervót pedig elektromotorral hajtják meg.

Az alapfelszereltség része lett a sperrdiffi, és a GT-ből ismert nagyobb tárcsafékek is.

Akit nem elégít ki a V6-os Mustang alapváltozata, egy teljesítménycsomaggal bővítheti az autó képességeit. A "Performance Package"-be többek közt 3,31-es végáttétel, a Mustang GT stabilizátor rúdjai és lengéscsillapítói, 19-es kerekek és toronymerevítő is tartozik.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére