Jeep újdonságok

Már hozzászoktunk, hogy a nagy autókiállítások verik fel a gyártók körüli állóvizet.
A North American International Auto Show közeledtével a Jeep három új modellt harangozott be, amik - valljuk be - nem sokban különböznek a már ismert változatoktól. Ha a sajtóanyag a motorháztető matricázását emeli ki elsőként, tényleg nem sok újdonságra számíthatunk.


Az először 1964-ben megjelent Renegade név most újra feltűnik a Jeep Liberty Renegade bemutatásával. Az autót a Sport és a Limited változat közé pozicinonálják, és hogy nem feltétlen a terepre szánják, azt a csillogó metálfényekből álló színskála is bizonyítja.

Szériafelszerelés a Selec-Trac® II aktív négykerékmeghajtás. A rengeteg apró kiegészítőn kívül az autó ismertetőjelei a szürkére festett felnikre szerelt fehér feliratos 235/70R16-os gumik.

A belső teret finomabb anyagok használatával alakítják ki, a kormány, a váltókar gombja, a középkonzol bőrborítást kap.

A meghajtásról a 3,7 liter hengerűrtartalmú 210 lóerős alap V6-os gondoskodik. A motor maximális nyomatéka 319 Nm 4000-es fordulaton.


A Chrysler 20 évre visszanyúlva a Jeep Wrangler Islander témával ismét a múltból építkezik. A limitált kiadású nyitott Wrangler sorozat színkínálatával, matricázásával, színes üléseivel, tiki logojával a tengerparti életérzést igyekszik felmutatni.


A Wrangler S-re építkező Jeep Wrangler Mountain kiadás küszöbfellépőkkel, a hátsó lámpákat védő ráccsal, 32-es kerekekkel és "Rescue Green"színével igyekszik megnyerni a hegyi témára kattanókat.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére