Cadillac XTS Platinum

A GM a North American Auto Show-n mutatta be az XTS Platinumot, a Cadillac legújabb álmát a jövő luxus szedánjáról. A tervezők a művészetet és a tudományt tűzték zászlajukra, ebből eredően a luxus és a hatékonyság volt a tervezési folyamat két kulcsszava.

A korábbi Platinum kiadásokhoz hasonlóan az XTS beltere is a kézimunka aprólékosságát dicséri. A vezetőt és utasait körülvevő formákat a természet ihlette, a krémszínű bőrkárpitozást a vele párosított sötétebb elemek és a faborítások kontrasztja emeli ki.

Az autó frontja a Sixteen tanulmányautóra hajaz, de itt ki is merül a hasonlóság a két autó között. Az XTS karosszériája az utóbbi időkben megszokott - és megszeretett - Cadillac formavilágot követi: élek, magas övvonal, rövid csomagtartófedél. A 20 collos kerekeken guruló új autó 5170 mm-es hosszával valahol a jelenlegi STS és DTS között áll.

Az XTS-t hibrid rendszer hajtja, a 3,6 literes V6-os motort elektromotorral egészítették ki, melynek akkumulátorai akár egy szabványos konnektorról is tölthetőek. A rendszer becslések szerint maximálisan 350 lóerőt és 400 Nm nyomatékot képes leadni, és az autó mind a négy kerekét hajtja.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    Tényleg nehéz képet találni, benéztem az illusztrációt sajnos.

  • kicsiPUNK:

    Itt Station Wagon-ként hivatkoznak rá. :-( Ér a pont vagy buktam?

A lap tetejére