Chevrolet DragRacing, 2011. június 11.

...az év legnagyobb autós rendezvénye

Immár harmadik alkalommal, június 11-én kerül megrendezésre a nemzetközi gyorsulási verseny és autós élménynap, amelynek keretében a szervező AutoSportKlub a szatmárnémeti repülőtérre hozza Közép-Európa leggyorsabb és legérdekesebb autóit.

A nemzetközi gyorsulási verseny startjához több mint 250 nevezőt várunk, utcai, teszt és profi licenszes kategóriában. Ezek közül a Közép-Európai Gyorsulási Bajnokság résztvevői több mint 50, speciálisan erre a célra készített autó harcával fogják elkápráztatni a közönséget. A verseny, bár egyes számban beszélünk róla, több pillérre épül:
• Az egyetlen nemzetközi licensszel rendelkező verseny a Közép-Európai Gyorsulási Bajnokság (CEDC) romániai pontszerző futama, amelynek keretében hazánk, Szlovákia, Magyarország, Moldávia és Horvátország leggyorsabb épített autói mérik össze tudásukat a szatmárnémeti repülőtér betonján
• A Román Nemzeti Gyorsulási Bajnokság pontszerző futama, 12 kategóriában több mint 200 versenyző harcol az értékes pontokért és az értékes díjakért.
• egy különleges „Szatmár-kupa” is megrendezésre kerül, lehetőséget biztosítva ezáltal a megyénkbeli versenyzőknek a kibontakozásra saját közönségük előtt.

A versenyre a beiratkozások június 1-től kezdődnek, a satumare@dragracing.ro email címen, a versenykiírás és az összes rendezvényinformáció elérhető lesz hamarosan a rendezvény hivatalos oldalán, a www.chevrolet.dragracing.ro címen.

Show és látványelemek: Akárcsak az előző években, nemzetközi színvonalú autós és motoros betétprogramok szórakoztatják a közönséget, pl elsőként Romániában profi motoros gyorsulási bemutatót is láthatnak a látogatók, a tervezett látványelemekről egy későbbi közleményünkben számolunk be.

A Chevrolet Dragracing nemcsak az autózás szerelmeseinek jelent kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget: a nagykárolyi Termálstrand idén is kiköltözik a rendezvényre, a rendezvény zárómotívumaként pedig egy különleges afterpartyt szervezünk a repülőtéren, DJ Vali Barbulescu, Sterbinszky és DJ Yaang fellépése zárja majd 2011 legnagyobb autós rendezvényét.

A rendezvény fő Partnere a Chevrolet West szatmárnémeti márkaképviselet, hivatalos autónk az új Chevrolet Aveo. Hivatalos partnerünk a Garanti Bank, gumiabroncsok a GerBogtól, szórakozni és kikapcsolódni pedig a nagykárolyi Termálstrandra járunk.

A rendezvény szervezői: a szatmárnémeti AutoSportKlub, a DragRacing Hungary és a Dragracing Events Romania.

A verseny helyszínét biztosító Nemzetközi Repülőteret a Szatmár Megyei Tanács bocsájtja rendelkezésünkre, ezáltal is népszerűsítve Szatmár megye turisztikai látványosságait és a repülőtér szolgáltatásait a széles közönség körében.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • nagrom.:

    Nem volt egyértelmű, mert Kanadában a Montclair is Breezeway volt. "...the

  • DRW:

    A tegnapihoz: !kép=comments/2022-11/6384447d47644.jpg

A lap tetejére