Gyorsulási verseny, Kiskunlacháza, 2012.05.12.

Dragracing a Nano Energizer jóvoltából Bemutatja, A Második felvonást
Május 12-én felverjük a puszta csendjét, Kiskunlacházán ismét felbőgnek a motorok. Négy program egy helyen, MNASZ Nano Energizer Drag, valamint Drift OB, plusz Motoros OB. És ha ez nem elég, a fiatosok megmutatják mi is az a Dolce Vita.

A felállás a szokásos, drag az első traktusban, drift a hátsótraktusban és fiatok amerre a szem ellát. Itt mindenki megtalálja a kedvére való programot. A nagy múltú torinói gyáróriás, aki mostanság a Dodge Viperre is rá tette a kezét, számtalan legendát adott az autóiparnak, 500, 124, 131, és az összes Abarth mind-mind az olaszos életérzést hivatottak közvetíteni. Őrületes, aszfaltszaggató, benzingőz ittas programok lesznek 2012. május 12-én a Dragracing és a Nano Energizer jóvoltából megrendezett egész napos szórakozást nyújtó Autó-Motoros gyorsulási versenyen. Természetesen szem előtt tartva a MNASZ és a MAMS biztonsági előírásait, ellenőrzött és biztonságos terepet biztosítunk a sebesség, és lóerők szerelmeseinek.

A hazai mezőny mellett sok külföldi versenyzőt is várunk, hiszen Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Németországból és még nagyon sok európai országból is eljönnek hozzánk versenyezni. Csak egy kis ízelítő a felhozatalból: végre valahára kész lesz Kovács Szabi új szörnye, elkészül a Z28 Camaro is, Ausztriából 3 brutális autó várható: Methanol Powered Cougar Dragster, Monte Carlo Nitróval, 427 C3 Corvette, de a szlovák srácok is ígérnek valami brutálisat. Biztos vagyok benne, hogy több 8 idővel kezdődő eredményt fogunk látni az autóktól ezen a szombaton.

A motorokról se feledkezzünk el, mert ha csak annyit mondok, hogy Matusik Andi, vagy Tóth Zoli akkor ezek a nevek párosulnak egy számomra futurisztikus élménnyel és 7 másodperces eredménnyel, nem elírás a 402 métert 7 másodperc és közel 300 km/órás sebességgel teszik meg.
Rajtuk kívül még vagy 300 autós és 80 motoros versenyző harcát nézheti meg a mélyen tisztelt publikum.

Visszatérve az MNASZ Nano Energizer Drift OB-ra, az első futam rendesen hozott izgalmakat, a Street kategóriában egy ifjú titán lépett színre, és egyből a trónt követeli. Nagy Laci a tavalyi puhatolózás után megtáltosodott, így a többieknek erősen össze kell szedniük magukat, ha meg akarják fogni őt.
A Pro kategóriában a 2011-es bajnok a címéhez méltóan állt helyt, kérdés persze, hogy a második fordulóban ez elég lesz-e? Ami biztos, hogy a Hadik Rallye Team rutinos rókája Kalbantner Géza revansot akar majd venni, és ha Szegesdi Gábor a saját hiper-brutál BMW-jével áll rajthoz, akkor mindenkinek még többet kell mutatnia.

A mezőny az előzőekhez képest biztosan színesebb lesz. Egy-két elkészült téli frissítésről már érkezett hír. Bár a verseny előtti éjjel feladták a szerelést, de mára már rajt kész Martinák Feri autója is. A jó öreg cápa motorja lett továbbfejlesztve, melynek eredményeként ércesebb lett az immár több mint 500 LE-s E28 hangja. Amire szűkség is lehet, mert Wukiék már begyújtottak a sparhertbe, hogy kifőzzék Magyarország első számú drift boszorkánykonyhájában a legújabb nyomvonalat. Nem kell aggódni, tempó lesz, az mindig garantált. Drift lesz. Durva lesz!
Ha május 12-én adrenalinban gazdag programra vágysz, akkor nem kell tovább keresgélned!

„Dragracing” Gyorsulási Verseny – 2012. május 12-én

Helyszín:
Kiskunlacháza Repülőtér 47.191209, 19.062603 vagy +47° 11' 28.35", +19° 3' 45.37"
Info: www.dragracing.hu
Infoline: 06 30 / 9430-957
Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • golya32:

    Eladtam az autót, sajnos ez nem volt sikeres projekt, remélem a vevő tovább

  • Zola:

    Bevallom, erről a konkrét esetről nem volt tudomásom, de a játékszabály

A lap tetejére