1980 Cadillac Seville Elegante

Seville

 • Üdvözletem minden amerikai autósnak!

  Én még nem érzem magam ilyennek...de talán majd az autó azzá tesz...mármint amerikai autóssá.
  Történetem hasonló a többiekéhez...régóta nézegetem Őket, tetszenek, sok sok kitérő mindenféle autóval. Először volt 1982-es Celica-m, állítólag amerikai feelingű autó, az is volt. Aztán nagy és erős Alfa Romeo, 164-es, aztán LS400-as Lexus, ami már tényleg karcolja az amerikai autó érzést. Jah és azért mertem megvenni, mert azzal biztos nem lesz gond...hát volt. Na mindegy eladtam és akkor kezdődőtt az őrület. Több hónap nézegetés. Az összes magyar autót megnéztem..hát nagyon lelombozódtam. Na és hirdették Őt magát...Cadillac Seville Elegante. Első kérdésem az volt, hogy V8-6-4-es motor van benne? Nem! Szerencsére. No akkor indulás, tolmács szerzése, pénz váltás, utiterv készítése...2008. egy márciusi vasárnap elindultunk Bécsbe. És, hát látszik ami látszik haza jöttem vele, lábon...örök emlék bár semmi nem történt menet közben.:)

 • Az autó első tulajdonosnál volt...és 5 éve egy garázsban állt. Azt mondta az eladó, hogy sokan nézték már. Egyrészt arra gondoltam akkor biztos van valami baja. Másrészt legalább lehet alkudni..mégis magyar vagyok enélkül nem veszek autót. :) Nos, biztos azért nem vette meg senki, mert iszonyat koszos volt az autót, kívül és belül is. Apró sérülés volt csak rajt, nem igazán látszik a javítás, jelenleg viszont jön le a lakk a tetőkről, de ez nem gond, majd fényezzük, ha 30 éves lesz :)
  Azért a hátuljáról készült fotót illesztettem a második képnek, mert ez a legérdekesebb része az autónak. Tudomásom szerint ilyen Cadillac nincs az országban, vagy nagyon rejtegetik. Mindenki csodálja az autó elejét és hátulját, eszméletlen, nem tudok betelni vele.

 • Szerintem nagyon szép. Persze sokat kell dolgozni a belsején és a külsején is, azért közelről látszik a kosz mindenütt.
  A motor kitünően dolgozik, nagyon el van lustulva, eleinte váltani is alig akart, már kezd észhez térni, a váltó egyet egyet rántott, már ezt is kezdi elhagyni...majd persze az olaj cseréje segít, remélem.
  Nagyon csendes az autó, egyszerűen nem hiszem el amikor 90-nnel megyek, hogy annyival megyek. A futóműnél minden rendben, csendes és nagyon jó. A klímát tölteni kellene, mert bár van benne gáz ( tehát a rendszer nem halott ), de kevés ahhoz, hogy elinduljon. R12-es gázt lehet tölteni? Ebben segítsetek majd! 2008.08...hát töltöttük a klimát. :) Így sem jó, elindulna de a kompresszor csak áll, ugyhogy szerelés következik, vagy csere.

 • Nincs rozsda az autón! Szóval ez tényleg így van...még most sem hiszem el.
  A hátsó gumi egy mérettel nagyobb volt, mostmár az is eredeti méret, és eredeti minta, General, elől hátul...így már nem néz ki bután a hátulja mint a képen.

 • A belseje mondhatni, hibátlan. Azt nem mondom, hogy minden működik, dehát kérem valami meló legyen vele.
  Nem megy a klíma kijelző, a MPG Sentinel kijelző, a jobb tükör állító fel-le, jobbra balra megy :), tank jelző ( eddig működött, már nem ), elektromos antenna, és a lámpák vezetékei össze vissza vannak, hogy ne amerikásan világítsanak. 2008.08...mostmár szépen ki van takarítva az autó, majd képek lesznek a belsejéről...a tank jelző már jó, a tükör állítás mondjuk...a többivel nem tudom mit kezdjek, mert ránézésre minden oké, de tök sötét minden.

 • Na most tele tankoltam az olcsó benzinből!!!! Kiváncsi vagyok meddig tart majd?

 • Körülbelül ugyan ez a látvány volt amikor 2009. februárjában az autót eladtam és vitték el tőlem. Remélem jó kezekbe került és nem hagyják elpusztulni ezt a hihetetlenül jó állapotú, csak kicsit kopott lakkozású Cadillac-et. És ez azért fontos, mert bár sokan rondának, vagy túl érdekesnek, vagy bármilyen szempontból is hülye választásnak gondolták amikor megvettem, DE, minden egyes amerikai autókkal foglalkozó könyvben, kicsiben, vagy nagyban de szerepel Bill Mitchel által tervezett Cadillac Seville elegante. Jah és ezután már csak kisebb motoros autók voltak.
  Többet elmondani nem tudok...bárcsak 5 db autót tarthatna az ember hobbinak!!!

 • Tetőablak, nagyon jó!

 • Amerikásan világítanak a lámpatestek, így már nagyon komoly látvány az autó.

 • Végre sor került a nagytakarításra, 28 év után ismét újszerűen csilli villi a belső és a külső is!

 • Olyan helyekről is eltüntek kicsi króm díszek ahol nem is gondoltam...a rettentő sok kosz eltakarta a lényeget. Alig várom, hogy mehessek az autóval!!!!

 • Krómok felpolírozva :)

Hozzászólások

 1. 1982_DeVille  - 2008. május 26. 20:59

  Szép autó nagyon, bár nekem a normál sedan forma jobban tetszik.

  Egyszer összefuthatnánk és megnézhetnénk jól egymás autóját :)

 2. toc  - 2008. május 27. 17:37

  Hallo!
  Üdv a garázsban! Dögös a vas nagyon!! Ez inkább hozzád való, mint egy bird! Remélem a tihanyi bulira ezzel jössz! Üdv Tomi Ajka

 3. Titus  - 2008. július 16. 16:41

  Üdv Seville!

  Ma láttam egy ugyanilyen Cadit Pettenden /fejér megye a 7-es út mellett Baracska és Velenve között/ egy motoros üzlet udvarán. Kérdeztem, de sajnos nem eladó!! De a gáz körbe nőtte már, tehát ha nem adják el, akkor miért nem tartják rendben????Ja és még rendszáma is van!

 4. Kacsapapa  - 2008. augusztus 9. 21:01

  Hi!
  Nagyon patent a vas. Igazi egyéniség ezzel a farral.

 5. AttilaLaki  - 2008. augusztus 23. 11:27

  Gratula a vashoz! De itt Baján is futott egy ilyen fenekű Cadillac pár éve, de már nincs annál a srácnál! ... Sok sikert és minél kevesebb fejtörést hozzá!

 6. kölyök  - 2009. január 18. 16:16

  ez egy nagyon jó állapotú kocsi!
  használd egészséggel!

 7. zsozso5000  - 2009. március 11. 19:30

  Gratulálok! Szép az autód!

 8. Jon  - 2009. március 12. 10:35

  Gratulálok az autóhoz, sok balesetmentes mérföldet kívánok hozzá!
  Remélem az idő előrehaladtával egyre szépülni fog és ezt meg is csodálhatjuk a találkozókon is. :)

 9. Lombard Lízing Csoport  - 2009. március 12. 18:58

  Háj Szántos!

  Na végre látható ez a bugyborékoló csoda, brutááál a szörnyeteg.

 10. Csabesz85  - 2009. március 16. 16:27

  Szia! Gratulálok! Szép az autó. A hibák miatt ne aggódj, mert mindegyiken van. Én is azóta küzdöm az enyémmel mióta megvan. Csak kitartás és 1x összeáll a vas :)

 11. psy-  - 2009. március 17. 20:18

  szia
  szép az autód
  a kormányom ugyanilyen volt a 87-es formulámban.
  Tibi

 12. Seville1980  - 2009. április 9. 09:26

  Köszönöm Mindenkinek a vendégkönyv beírást. Sokat gondolkodtam, hogy hol válaszoljak az írásokra, hát itt, ez a legjobb hely.

 13. gergew  - 2009. április 28. 13:44

  Szép és jó állapotú autót vettél, gratulálok. Élejenek a Pontiacok!:)

 14. zuhi  - 2009. május 12. 15:00

  Hali! Szép a te piros madarad is :) Kormánnyal és GTA val kapcsolatos infók összeszedve itt:http://www.gtasourcepage.com/newauthentication.html

  Remélem egy két új adatot találsz! Ha esetleg kellene szervízkönyv van eladóban (apró) Üdv! ZUHI

 15. zotya  - 2009. szeptember 14. 19:43

  Szia Péter.Szépen rendbe szedted az autót,gyönyörü.Láttam a youtube-on király a hangja,csak a megemelt fordulaton miért durrog? gyujtás?Mindent egybevéve gratulálok hozzá.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • Hoacin:

  szerintem csík nélkül :)

 • kopaszkukac:

  Szia! Ez Jeep Wrangler TJ-re egy az egyben jó?

A lap tetejére