lobab garázsa

 • Chrysler 300c HEMI. Az autó, amit nem kell méltatni. Az autó, ami magáért beszél. Amelyhez képest minden más jármű átlagosnak tűnik. Amelynél lehet, hogy van gyorsabb (bár kategóriájában nem sok ilyet találni), drágább, aprólékosabban kidolgozott és minőségibb annyagokkal burkolt belső térrel rendelkező autó, stb. stb. Lehet. Az is lehet, hogy néha talán egy kicsit sokat eszik, de ezért nem lehet rá haragudni. Végül is enni jó, vagy nem? És ő ráadásul tisztességesen megdolgozik az ételért.

  Aki már akár egyszer az életében vezetett egyet, az tudja, érzi, hogy ez valami más. Nem autó. Hogyan is lehetne ugyan azzal a kifejezéssel illetni, mint egy Suzukit, egy Opelt, Volkswagent, vagy akár egy Audit, és itt most nem a Suzuki, Opel, VW vagy Audi tulajdonosakat akarom megbántani. Isten ments! De a Chrysler 300c HEMI akkor is valami más. Több annál, hogy a középszerű és átlagos "autó" kifejezéssel csúfoljuk. Erős, tekintélyt parancsoló, határozott, célratörő és funkcionális gondolkodású. Mint egy oroszlán (az álatok királya). Chrysler 300c HEMI a tökéletes közlekedési eszköz, A JÁRMŰ, az utak királya és a gépek fejedelme.

  Ó azok a boldog emlékezetű bognárok és kovácsok, akik több mint fél évezreddel ezelött az esztergom megyei Kocs községben az 1400-as évek közepén, Hunyadi Mátyás uralkodása alatt azt a bizonyos első "kocs-it" (könnyű, kényelmes utazószekeret) megalkották! Ha ezt megérhették volna! (Viszonylag kevesen tudják, hogy " Hunyadi Mátyás idejében Kocs községet átszelő Budát Béccsel összekötő főút mellett készitik el a falu szekérkészitő mesterei azt a könnyü, több addig nem használt újitással felszerelt 3-ló huzta kocsiszekeret, amely a település nevét világhirüvé tette, s innen neveznek kocsinak szinte minden 4-kerekű járművet. A kocsi szekérkészítő mesterek pedig szétszéledtek az akkori Magyarország területén,tudásukat kamatoztatva készült aztán szerte Magyarországon, Erdély-ben és Európában a könnyű kocsi utazószekér." - idézet a wikipédia internetes lexikonból - innen eredet aztán többek között a német: eKutsche, az angol: coach és a francia: cocher.)

  Amikor először megláttam a Chrysler 300c-t, tudtam, hogy KELL. Amikor először vezettem, tudtam miért KELL. Most, hogy immár harmadik éve használom, tudom, hogy más jármű nem kell. Megtaláltam az igazit.

A garázsban parkoló autók


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • Zola:

  A katalógusok is így hivatkoznak rá:

 • jegenye:

  "The Chevrolet Task Force was Chevrolet's successor to the Advance Design

A lap tetejére