v8cars.hu | ACCH találkozó, 2000 tavasz

ACCH találkozó, 2000 tavasz

Megint túl vagyunk egy találkozón, indulhat a visszaszámlálás a következőig. Szinte még itt dübörögnek a fülemben a V8-as hangok, de máris a következő ACCH rendezvényt ajánlom, a 2000 augusztus 11-13 közötti dunaújvárosi VI. nemzetközi fesztivált. Bővebb információért hívd a 06/20/926-2523 vagy a 06/20/949-0682 telefonszámot!

A szokásos módon egy rövid és teljesen szubjektív élménybeszámolóval, sok-sok képpel, és mások véleményeivel készültem.

Mi V8 levlistások elég korán érkeztünk, és jóformán egy egész parkolóöblöt elfoglaltunk. Volt itt még V8 hónap autója is, nem is egy.

A később érkezők hosszú, és igen lassan haladó sorban múlathatták az időt és fogyaszthatták a drága benzint. Egész jó volt az autók belső navigálása, szükség is volt rá, jó pont a szervezőknek. Néha azért egy-egy udvarias szó többet segített volna, mint a kiabálás.

A már jól ismert autók között kattintgatva ismét feltűnt néhány számomra új darab, ezekről külön is megemlékezek majd, de jó pár régi ismerőst hiányoltam. Végre volt igazi színpad! És összejött a „délidőben szól a V8” is.

A parkoló nyugalmas zsongását ellentételezte a „játszótér”, ahol az autók és gazdáik megmutatták mit is tudnak. Volt itt minden az ártalmatlan pörgéstől és gumifüsttől kezdve a japán autó tipráson keresztül egészen az autóból kiesésig és a néző gázolásig. :( Elég egy rosszul kiszámolt manőver, és kész a baj.

Délután egykor indult a vakolatrepesztő felvonulás. Nehéz ennyi autót, ekkora sort egyben tartani, de talán ez jobban is sikerülhetett volna. Nekünk csak a sor végére sikerült kijutnunk a parkolóból, így a felvonulás leginkább egy gyorsulási versenyre emlékeztetett. Az elején állítólag nagy volt a buli.

Visszatérés után kicsit laposodott a hangulat, ez sajnos minden tavaszi találkozó betegsége. Nem a programmal van a gond, hanem azzal, hogy ilyenkor már sokan hazaindulnak. Pedig csak ezután jött a második autóbemutató a színpadon és az eredményhirdetés. Sokan hiányoztak.

Még néhány hosszú árnyékos utolsó kép naplemente előtt, aztán indulás haza. Este nyolc után hagytuk el a terepet. Nem volt könnyű, ez a találkozó most nagyon jól sikerült! Az én szememben jól vizsgázott az ACCH új vezetése. Alig várom Dunaújvárost!

Nem is én lennék, ha nem szenteltem volna külön figyelmet a második generációs Chevy Camaroknak. Ó azok az autók! Azok a formák, ívek! :)~

Kellemes meglepetést szerzett nekem néhány olyan autó, amiket most láttam először. Ettől még persze lehetnek öreg rókák, egy csecsemőnek minden vicc új

De még ezek közül is kiemelkedett egy autó. Egy metálkék 1972-es Chrysler Newport Royal. Nagyipari, sokhullás csomagtartó, hatalmas fémlemez, króm orr, két ajtó... Brutálisan gyönyörű vas!

Két másik autót szeretnék még kiemelni, a "bekékült" Chevy Chevelle-t és a kék-zöld fényezésű Buickot. Mindkettő szép munka! Az ezüst Chevelle az új szín mellé új első maszkot is kapott.

És végül néhány érdekesség. Magyarország első lowridere, iskolabusz, megszépült bigfoot, idegbeteg Corvette fényezés, a legöregebb résztvevő, V8-as motorbicikli...

Olvasók véleménye a találkozóról:

No, én 3.5 óra alvás után mentem a találkára, tetszett nagyon, de ha most becsukom a szemem, csak amerikai autókat, krómos lökhárítókat, íveket, színeket látok... :))

Rongyrázás, nyáladzás mindenfelé. SEHOL nem találtam azokat a dolgokat, amik annak idején nagyon megtetszettek az ACCH illemtanából... Csupa iszonyatosan sok pénzért megcsinált AUTÓ, pofátlanul nagyképű tulajok, akik csak a foguk mellől vetnek oda pár infót, amikor kérdez tőlük valamit az ember... Mintha csak az lenne igazi amerikás, aki képes 500 K-ért bőröztetni, darabonként 100 K-ért felnit venni, és tízezerért emblémát venni az AUTÓjára...

Qrva jó volt az ACCH találka!! Láttátok azt a fazont, amelyik kiesett gumipörkölés közben a pickupjából?! Beszarás...

Szóval nekem tetszett. Még sosem voltam ilyesmin, de remélem, hogy mostmár majd mindig ott leszek.

Állati jó volt a találkozó, csak nagy volt a tömeg.

Jó volt, hogy mi adtuk elő a legnagyobb showt szerintem (Double Malibu Burn) Megnéztem a felvételeket, hát nem kispálya! Ebből is látszik, hogy a hangulat és a show nem a pénzen, meg a csicsán múlik, csak egy kis ötlet kell hozzá...

Nekem nagyon bejött ez a találkozó. Igaz, ez volt az első, amikor AUTÓval jöttem, ez is sokat számított, de egyébként is jól éreztem magam. Azt sem tudtam, mit csináljak, szaladgáltam is volna, meg az autómat is mutogattam volna.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére