Aukció: az utolsó Trans Am Mustang Boss 302

Az RM Auctions nem szokott gagyit kínálni, mindig élvezet elidőzni a kínálatukban, akár amerikai, akár más eredetű autókra van rágerjedve az ember. Január közepén Arizonában egy különleges Mustang kerül náluk kalapács alá.

Az 1969-es és ’70-es év nagy harcok színtere volt a Trans Am sorozatban. Bud Moore csapata a megelőző évek sikereinek köszönhetően a Ford Motor Company támogatásával a Kar Kraft autóival indult csatába. 5 literes V8-as, 460 lóerő, négysebességes kézi váltó...

1969-ben a Chevrolet megismételte előző éves sikerét, de 1970-re beérett a csapat erőfeszítése, ők hozták el a gyártói kupát. Ennek ellenére a következő évben más szelek fújtak, a Ford kiszállt, és a ’71-es szezonra szánt négy autóból csak kettőt fogtak hadra, a másik kettő nem készült el.

Az utolsó Kar Kraft karosszéria az azóta eltelt évtizedek alatt többször is gazdát cserélt, míg végül a jelenlegi tulajdonos rengeteg eredeti alkatrészt megszerezve megépítette. Az öt éves projektet maga Bud Moore felügyelte, hogy az autó megfeleljen az 1971-es szezon specifikációinak.

Tehát hamarosan megvehető egy nullkilométeres 1971-es Trans Am versenyautó:
http://www.rmauctions.com/lots/lot.cfm?lot_id=1071688

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére