Miért szűnt meg a v8cars fóruma?

Az elmúlt 12 év tartogatott felemelő pillanatokat és mélypontokat egyaránt. Ez alatt az időszak alatt a fórum néhány ember játszóteréből valódi közösséggé vált, a v8cars.hu összeforrt a nevemmel. Mikor 2003 tavaszán leütöttem a fórummotor kódjának első karaktereit, még én sem tudtam mibe vágok.

Nem akarom túlbecsülni az érdemeimet, tisztában vagyok vele, hogy ha én nem csinálom meg, megcsinálta volna más. Persze nem lett volna ugyanez, nem csak megjelenésében és működésében, szellemiségében sem. És ez az utolsó szó a kulcsa a kialakult helyzetnek.

Szellemiség. Hogy mit lehet, mit nem. Hogy hol a határ, meddig tart a türelem. Hogy a mínusz mellett mérlegelni kell a pluszt is. Hogy mennyire objektív egy helyzet kezelése. Minden emberben máshol húzódnak ezek a korlátok, és azt akartam, hogy az én értékrendemet képviselje, ami itt történik. Ezért nem adhattam át a moderálás hálátlan feladatát másnak. Kézben akartam tartani mindent, de már kevésnek bizonyultam hozzá.

Mindig azt tartottam szem előtt, hogy a felhasználó jól érezze magát, ne szorítsak senkit korlátok közé. Aztán azt vettem észre, hogy ennek az az ára, hogy a fórumozók által levezetett feszültség bennem csapódik le. Telt az a bizonyos pohár, és nekem nem volt hol kiengedni a gőzt.

Hogy mi volt az utolsó csepp, ha tudnám, se mondanám meg. Egyre gyakrabban rontották el az estéimet a fórumos viták, a privátban érkező lélekrágások. Hogy akaratomon kívül rángatnak bele olyan konfliktusokba, amikhez semmi közöm. Hogy haragosokat szerzek úgy, hogy nem bántottam senkit. Hogy valaki fórumrendőrségnek, a másik fórumbíróságnak gondol.

Elfogytam, kudarcot vallottam, felőrölt a szituáció, aminek valójában én ágyaztam meg. Mivel a helyzetet kezelni nem tudtam, egy lehetőségem maradt, kilépni belőle.

Szinte hallani lehetett a szívemről legördülő terhet, mikor meghoztam a végső elhatározást. Egy napig megkönnyebbülve fütyörésztem. Másnap óriás letargiába estem. Rájöttem, hogy mindent eldobni nem tudok, köztes megoldást kell keresnem.

Minden a magazinnal indult, mégis úgy gondoltam, hogy mára életképtelen lenne a fórum nélkül. Hősi halált szántam neki a csendes elsorvadás helyett. Aztán ráeszméltem, hogy ez az igazi feladatom. Újra megtalálni a motivációt, visszaforgatni az idő kerekét oda, amikor még hobbi, és nem kötelesség volt az oldal fenntartása.

Egyre több ötletem született, rájöttem, hogy ez nem lezárás, hanem újrakezdés! És ennek a gyümölcsét látod most, a megújult magazint böngészve.

Az elköltözött és immáron nélkülem működő fórum a http://v8forum.club/ oldalon érhető el. Ha korábban fórumoztál itt, akkor az új helyen készen vár a fiókod a felélesztésre. Az átregisztrációt itt kezdeményezheted: http://v8cars.hu/forum.php

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • boldo:

    !kép=comments/2021-05/6097e0a36e942.jpg

  • Krityoo:

    !kép=comments/2021-05/60941f2610f83.jpg

A lap tetejére