1986 Dodge Ram Van

Ram Van

 • Na tehát gondoltam itt az ideje, hogy leírjam hogy hogy alakult ki nálam ez az "amerika-buziság".Az egész 1999-ben kezdődött akkor voltam 11 éves.Jött a hír január környékén, hogy az amerikai nagybácsi jön haza amerikából és és hozza az asztalos cuccait mert építkezik, és utána mondta a nagyapám hogy hozza az autóját is.Én már akkor is szerettem az amcsi kocsikat,de mikor jött a hír hogy a tengeren túlról jön AUTÓ akkor majd kiugrottam a bőrömből.Na telt múlt az idő csak nem jött.Egyszer egy szép napon átmentünk nagymuterékhoz megálltunk a bejárón...és láss csodát ott állt gyönyörű szabadságszobros New York-i rendszámmal Ő...

 • Később(nyár végén) Tibi bácsikám ment vissza Amerikába dolgozni hogy tovább tudja építeni itt a házát.Akkor felmerült a kérdés, hogy az autó hol álljon? Első időben mamáéknál állt de ott nem fért el.Akkor fordult hozzánk Tibi bácsi, hogy nem-e állhatna nálunk az autó?Fater erre: hát végül is hely van... Miért ne?! Na és akkor begördült a 2,5 tonnás gyönyörűség, a V8 szépen gurgulázott, és én majd elájjultam.Na onnantól kb. 2-2,5 évig ott állt az udvarban.Első időben csak szemeztem a kulcsokkal mert én istenként tiszteltem azt az autót még hozzá nyúlni se mertem nem hogy beleülni,de aztán beleültem és onnantól nem volt megállás,éjjel-nappal benne voltam ott játtszottam a haverral(akivel már 16 éve koptatjuk az utakat jóban-rosszban),megjavítgattuk a leszakadt függönyöket,lemostuk, kitakarítottuk, szóval vigyáztunk rá.És hát sajnos minden jónak egyszer vége szakad, Tibi bá felépítette a házat lett kerítés volt helye az autónak...és hát legnagyobb sajnálatunkra elvitte a TRUCK-ot(így becézi Tibi bá az autót).És azóta ott rohad szerencsétlen a kert végében, raktárnak használva.

 • itt már mohásodik az eleje.

 • 2007.08.17.
  Elmentem nagymuterékhoz segíteni ezt-azt,és akkor felmentem Tibi bához hogy vezethessem a TRUCK-ot, ezek a képek akkor készültek.

 • Sajnos a Dodge még nem az enyém de hamarosan az lesz és akkor majd kap egy szép matt fekete festést,fasza American Racing alufelniket,oldal kipufogót,6 KC ködlámpát,vadrácsot,sötétített ablakokat, és akkor lesz belőle valami brutális suzuki-gyilkos Dög.

 • Kb. olyat mint amit a sulihuligánok című filmben látthattunk.

 • Valami ilyesmire gondoltam, persze csak nagyvonalakban

 • Amit az autóról tudni kell
  A motor 318 cui-s(5200 cm3) 8 hengeres V-motor karburátorral
  Teljesítmény:170 LE
  Forgatónyomaték:228 lb-ft.(310 Nm)
  Futott mérföld:93.190
  A váltó 4-sebességes autómata
  Az autó Canada-ban szerelték össze, bácsikám a 2. tulaj.
  Extrák:Tempomat,Manuális klíma, ezen kívül fapad.
  Hossz:178.90 inch (4544 mm)
  Szélesség:79.80 inch (2027 mm)
  Magasság:78.30 inch (1989 mm)
  A tank 22 illetve 35 gallon-os én pontosan nem tudom melyik fajta van benne.
  Átlag fogyasztás: 15-13 miles/gal. (15-17 liter/100 km)
  Szállítható személyek száma 5 fő.(ez a legkisebb kasztnis Ram Van)

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél az első kommentelő!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • golya32:

  Hello! Keresd a v8 forumot ott választ kapsz a kérdéseidre.

 • leezsolti:

  Ami kimaradt: C6: 285/35/R19 Firestone a C5: 275/40R18 Good Year all season

A lap tetejére