v8cars.hu | 2. Rod & Custom Show

2. Rod & Custom Show


A Hot Rod Propaganda arányos átépítése


Radikális!


Skoda „vót valamikor”


Jó ötlet a God Zilen

Az egyik rendező kérdezte tőlem a helyszínen, hogy hogy tetszik a show. Mondtam, hogy szuper, sokkal jobb mit tavaly, csak két dolog kellene több: Rod és Custom.

Persze tudom, nem rajtuk múlik. Kis ország, kis foci, kis autós élet, mégis irigykedve néztem a komoly ötletekkel végletekig átépített motorokat. Sajnos nincs itthon annyi átalakított négykerekű, ami megtöltene egy ilyen rendezvényt.

Ráadásul még ezt a kis közösséget is érdekellentétek szakítják szét, a kárát pedig az látja, aki az egészről semmit nem tehet: a néző.

Ha lassan is, de a közösség fejlődik, az autók gyűlnek, nagyon örülök a magyar kezek által épített igazi hotrodoknak.

Lenyűgöztek a Hot Rod Propaganda négyajtósból kétajtóssá alakított, apró darabokra vágott majd újra összeillesztett Fordjának hibátlan arányai.

A show kedvéért összeállított, földig ültetett, mattfekete Citroen radikális stílustanulmány. Nagyon eltalált a logó is rajta. Kíváncsi vagyok a végeredményre, le a kalappal, szenzációs!

Coolcat fórumtársunk hotrodjának alapját egy öreg Skoda adta, de ezt a jelenlegi formájában már senki nem mondaná meg. Ford hűtőrács, Ford motor.

Tetszik a God Zil névre keresztelt projekt, én is kifigyeltem már, hogy a Zil fülke jó formavilág, ráadásul az amerikai International K alapján gyártották.

Szépek voltak az OT rendszámos veteránok is, szívesen nézem őket egy kiállításon, csak hát egyik sem rod, egyik sem custom. Hiába szeretem őket nagyon, mégis azt kívánom, hogy ezen a show-n jövőre egy sorral kevesebb legyen belőlük a hotrodok javára. Aztán évről évre még kevesebb, és itteni besegítő munkájuk végeztével inkább egy önálló kiállítás keretében csodálhassuk őket.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    !nemtudom Adok pontot mindkettőre. !kép=comments/2024-06/667009a2393b6.jpg

  • firtl:

    Én is erre a megállapításra jutottam. Az automobie catalog szerint is 400.as

A lap tetejére