v8cars.hu | AmCars Vol.10, Aeropark

AmCars Vol.10, Aeropark

Az idei AmCars egy nagyon különleges helyen került megrendezésre, méghozzá a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér mellett található Aeropark repülőgép emlékparkban, ahol a MALÉV-MASZOVLET repülőgépei kiváló hátteret, látványosságot, és persze árnyékot biztosítottak az érdeklődők számára.

A remek idő és a repülők meglepően sok autót és látogatót vonzottak a találkozóra. Mi fél 12 fele érkeztünk Olds konvojjal, de már akkor alig voltak helyek, a kasszánál pedig kígyózó sor volt, ami szerencsére gyorsan haladt.

A rengeteg új Mustang mellett azért szerencsére volt néhány igazi gyöngyszem is, mint pl. a barna 1969-es Mach-1-es, ami bitang jól néz ki még mindig, pedig én aztán nem vagyok Fordos. !vigyor

A Chevy-k közül Répa ’69-es Imapaláját emelném ki, mert nagyon szép munkát végzett az autón, na meg az a metálzöld szín, amire fújta is baromi jó választás volt. De ha már ’69-es Chevy, akkor a piros SS Camaro is ütött rendesen.

A metálzöld szín baromi jó választás volt


Meglepő módon MOPARokból is akadt néhány, persze a többsége új generációs volt, de azok közül is a jobbak. Viszont a régiek közül az AMC Pacert jó volt körbejárni, és megbizonyosodni róla, hogy az utasoldali ajtó valóban 10cm-rel hosszabb, mint a vezetőoldali. !monokli Lee tábornok is képviseltette magát a rendezvényen, valamint tetszett még a ’82-es Plymouth Gran Fury is.

Aki már eleget látta az autókat, annak volt lehetősége a kiállított repülőkbe felmenni, körülnézni, beülni a pilóta kabinba, és nem csak egy-kettőbe! Kinyitották a Tu-154, 134-eseket, fel lehetett menni az Il-14, 18-asokba valamint egy Li-2-esbe és egy An-2-be is, ahol park alkalmazottjai készségesen válaszoltak a repülés iránt érdeklődők kérdéseire.

Talán az Aeropark sem gondolta, hogy ekkora volumenű rendezvény lesz náluk, mert délutánra már alig lehetett kapni üditőt, és azt a keveset is csak egy helyen. Illetve még néhány észrevétel a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy a támogató off autóit talán nem az amerikai autók közé sorba a Jak-40-es és Il-14-es közé kellett volna rakni, és én még mindig jobban szűrném a bejövő amerikai autókat (Pt Cruiser, Voyager és társai).

Összességében egy nagyon jó találkozón vehettünk részt! Remélem lesz még az Aeroparkban USA autós találkozó, mert az autó-repülő párosítás számomra telitalálat volt!
Köszönjük!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére