v8cars.hu | Tapolca11 - Hollóstető

Tapolca11 - Hollóstető


Felfelé a szerpentinen


Kemping


Csülök Csárda, kötelező program


Flamin gyárlátogatás

Az Eger-Miskolc összekötő a sárga buszon kívül ritkán lát ilyen hengerűrtartalom dózist, mint amit most hétvégén kapott a „tapolcai” találkozón. Az összejövetel már csak nevében őrzi a helyszínt, idén már a Bükk szolgáltatott festői környezetet a három napra.

Élvezetes, embert és autót is igénybe vevő szerpentinezés után gyűltünk össze a hollóstetői hegyi kempingben. Az autókínálat nem tartott sok meglepetést, de mégis van mit megemlíteni.

Oda-vissza útitársunk volt Kundi 1964-es Polarája. Nem klasszikusan, hanem valahogy ütősen szép ez az autó. Ott a keménységfaktor benne, és megértem, aki azt mondja, hogy szokni kell, de ha egy kicsit tovább nézed, tutira mellbe ver.

Klasszikusan szép viszont Spitfire 1968-as Monacoja. Nem csak engem ejtett rabul a formájával, színével, a vastag fehérperemes gumijaival és az üléshuzat mintájával. Ízléses, szép autó.

Bár tíz éve még rengeteg második generációs F-bodyt láttam, azóta szétszóródtak, rég jártam olyan találkozón, ahol négy is állt egymás mellett.

Szombaton nem maradhatott ki az évek óta kötelező csülközés, és a Flamin Garage meglátogatása sem. A műhely ajtaja időkapuként funkcionál, odabenn a hetvenes évektől indulva egészen a harmincas évekig mehetünk vissza a projektek közt sétálgatva. 1936-os Diamond T, George Barris által csoppolt 1940-es Ford, és Hőlégballon Öcsi, az 1948-as Oldsmobile. Ilyen listát sem lehet sok helyen összeírni Magyarországon.

A miskolciak fantasztikus házigazdák, és jó hangulat-gyárosok. Ha jövőre is hívnak, egész biztosan ott leszünk.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    !nemtudom Adok pontot mindkettőre. !kép=comments/2024-06/667009a2393b6.jpg

  • firtl:

    Én is erre a megállapításra jutottam. Az automobie catalog szerint is 400.as

A lap tetejére