1967 Cadillac Calais

Calais

 • Az autót egy B.P.-i ismerőstől vásároltam,aki ugyan megcsináltatta a veterán vizsgát,de természetesen tulajdonos váltásnál ez a feladat ugyanígy rám is várt.Mikor elhoztam az autót,azzal kezdtük ,hogy jobban átnéztük,de egy-két vakrozsdától eltekintve,teljesen gyári állapotra leltünk a legrejtettebb részeken is.
  Az autó mindig első pöccre indul,a motor teljesen hangtalan,a váltó hibátlan,Teljes szervízelést követően,csak az el.antenna,ill. a jobb első el. ablak szorult kis javításra-kontakt hiba.Minden extra működik,aut.fényszóró,klíma,el.ülés stb...Pár hét múlva elkezdtem átnézni a papírjait,az összes számla,feljegyzés megvan 81-től kezdve.Van egy kis füzetem,minden évben feljegyezve hány mérföldet használták,miket cseréltek rajta.Az autón egy komolyabb felújítást eszközöltek 2003-2005 között,mindenről, az utolsó csavarig, számla.
  A veterán minősítést nehezen adták meg,de csak olyan dolgokba kötöttek bele,hogy a spirálrugón gombostű fejnyi rozsda pöttyök voltak,meg az olajteknő egyik oldalán izzadt a tömítésnél.Megkérdeztem,hogy ez nem fér bele , egy 43 éves autó vizsgájánál?A válasz,nincs szerencsém,ma 4 autót átengedett,és mivel szigorítottak,a többit meghúzza,ma itt már csak az megy át, ami szebb mint az új.Csak akkor enyhült meg,mikor megtudta,hogy tagja vagyok 4 éve egy veterán klubnak,és közöltem vele,hogy nem eladásra lesz,hanem ő az új családtagunk,és a gyerekek kedvence.

 • Először volt olyan elképzelésünk,hogy csináltatunk hozzá egy lakókocsit.A lakókocsi oldalát fával borítjuk,az elejét hátulját tetejét polírozott alumíniummal borítjuk be.De ki ábrándítottak,az OT-s autóval nem szabad vontatni.
  Mikor elhoztam,vettem rá 4 új gumit,ezekkel lett beállítva a futómű.
  Amikor kifizettem az autót,beültem,elindultam haza,-hozzáteszem,Makón lakom-tudtam ,hogy szoros lesz a barátságunk.Bekapcsoltam a rádiót,előszőr Szécsi Pál Csak egy tánc volt dala csendült fel.Tudom,szegénynek nem sok köze volt az amerikai autókhoz,de mégis csak a 60-as években élt,és lett híres a fülbemászó dalaival.
  Nagyon élveztem a hazafelé vezető utat,a pályán dudáltak,fotózták.Meglepett,és a barátaim is rácsodálkoznak milyen komfortos.

 • Persze azóta párszor megtetszett egyik-másik coupé,v.cabrio,de a végén mindig letettem róla,hogy lecseréljük.Amikor a családdal bemegyünk Szegedre-feleség egy 6 éves,egy 3 éves lány,meg én-akkor négyen elöl ülünk.
  Természetesen ha az oviba a Caddy-vel megyek a lányrt akkor egy két ovistársat is meg kell autóztatni ,akik mindjárt faggatnak,hogy szoktam -e nézni a Verdák című rajzfilmet.Hát persze,itthon kötelező \"olvasmány\".

 • Az előző autómmal mire elkészültem,megfogadtam,még egyszer nem mélyülök el ennyire az építésben.Azért annak is meg van a szépsége ha egy lerobbant állapotú autót új életre keltesz,de itt mindenki tisztában van azzal,milyen árat kell érte fizetni.
  Ebbe csak bele kellett ülni,de szeretem legalább annyira,mintha én építettem volna.
  Vigyázok rá,de elővettem most a -10 fokban is ,a havas utakon is ringatóztunk egy kicsit,mert nem csak a garázsban érzi jól magát egy autó,és, nem sok havat láthatott élete során,így talán tudtam még neki újat is mutatni

Hozzászólások

 1. Madhu  - 2010. december 18. 09:08

  Szép az autód.
  Sok boldog mérföldet neked.

 2. customman  - 2010. december 18. 11:43

  Jó kis garázs, kicsit jobb képek kellenének még.

 3. Lord_KROK  - 2011. március 4. 13:28

  Szép verda, gratula hozzá :)

 4. Killgore  - 2011. március 4. 13:32

  Gyönyörű autó, használd egészséggel!

 5. Cece  - 2011. június 23. 22:19

  Jó a garázs, jó a kocsi! Lassan írhatnál újra!

 6. Tulkien  - 2012. január 24. 14:05

  Gyönyörű autó, szép mondóka, sok mérföldet!

 7. boldo  - 2013. szeptember 19. 10:42

  Gratulálok, újabb ritka darabbal gyarapodott a hazai autóállomány :) Ez az, amit sokáig hirdettek mindenfelé, és sárga volt eredetileg?

 8. seka  - 2013. szeptember 19. 17:06

  Jó kocsi!
  426?
  Hemi, Wedge?
  Több, jobb képeket kérünk még!

 9. Sztraki  - 2013. szeptember 19. 19:20

  Gratula, szép lett! :)

 10. flame  - 2013. szeptember 19. 21:12

  Hunor mondta hogy van egy Chargered és mikor megláttam a képeket le mertem volna fogadni hogy a tiéd.
  Kár hogy élőben nem tudtam megnézni.
  Fasza lett!

 11. Giovanni  - 2013. december 29. 10:34

  Nagyon kiraly gep! Ez a Nascar stilus remek elgondolas, es csodas lett!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • boldo:

  !kép=comments/2021-05/6097e0a36e942.jpg

 • Krityoo:

  !kép=comments/2021-05/60941f2610f83.jpg

A lap tetejére