v8cars.hu | 13 állam 4 hét alatt, 5. rész, Surf City Garage

13 állam 4 hét alatt, 5. rész, Surf City Garage

Mivel nálunk nincs normális amerikai autós újság, ezért Írországból szoktam megkapni a Classic American nevű brit lapot, ami havonta jelenik meg, sok érdekes infóval, cikkekkel, utazási beszámolókkal. Az egyik számban volt egy kis hír a Surf City Garage-ről. (A jobb felső sarokban az SCG Tour-ra kattintva egy virtuális túrán vehetünk részt)

Ha valaki Huntington Beach-en jár, érdemes elmenni ide, az ember az utcán járva nem is gondolna, micsoda gyönyörű autókat találhat az épületen belül. Nos ez valóban így van. A címre megérkezve, azt hittük rossz helyen járunk. Ezen a részen ipari épületek sorakoznak, műhelynek semmi nyoma. A honlapon megadott címen is egy építési vállalat található, egy barna épülettel, sötétített ablakokkal. Figyelmesen megnézve, a bejárati ajtón felfedezhetünk egy kis Surf City Garage matricát.

Végül bementünk, legalább megtudjuk jó helyen járunk-e. A bejáratnál néhány iroda, autóknak semmi nyoma. Az egyik arra járó dolgozó észrevette, hogy az ajtóban állunk, és bután nézünk. Odajött és megkérdezte miben segíthet. Kis türelmet kért, azonnal jön valaki. Öt perc múlva megérkezett egy kedvesen mosolygó fiatal hölgy, akinek elmondtuk mit szeretnénk és kérdeztük jó helyen járunk-e. A válasz igen volt, és átvezetett minket az irodák között, közben érdeklődött honnan hallottunk róluk, a válaszunkon viszont ő lepődött meg.

Közben megérkeztünk a Shelby szobába, ami a virtuális túrán is megtalálható. A valóságban kicsit más az elrendezése a helynek, a többi belső rész más, de ez a szoba nagyjából stimmel. Itt 4 Shelby Mustang és egy SS 427 Malibu parkol. Körben néhány korabeli reklám, illetve cégtábla lóg, és itt volt egy bár rész is, ami jelenleg nem működött.

Az egész hely úgy néz ki, mintha valaki megvalósította volna az álmát, szép autók, fekete-fehér padló, bárszékek, asztalok, stb. Miután itt körbefotóztam mindent, átmentünk egy ajtón, egy hatalmas terembe érkezve, ahol két sorban és szinten igazi gyöngyszemek sorakoztak. A padló ugyanolyan, a cégtáblákból, reklámokból még több, azt sem tudtam hova nézzek először, így miután magamhoz tértem szépen sorba mentem és lefotóztam mindent, beszéljenek a képek. Szavakkal nem lehet elmondani, talán csak egy szó: Álomgarázs!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére