v8cars.hu | Balaton V8, Szántód, 2011

Balaton V8, Szántód, 2011


Hibátlan


Klasszikus motívum


Testvérautó


Lowrider bemutató

Minden hosszabb múltra visszatekintő autós találkozó helyszínének van valami varázsa, ami megfogja, és visszatérésre ösztönzi a résztvevőket. Ez a rejtélyes X faktor lehet némi árnyék, egy jó buli, kulturált környezet, vízpart, vagy mindez együtt, mint például a Balaton V8-on. Külön szót érdemel a terület és a mosdók tisztasága is, látszik, hogy kiemelt figyelmet fordítottak erre.

A változékony időjárás és a sokasodó rendezvény időpontok ezt a találkozót sem kímélték, mégis szép számmal bugyborékoltak a V8-asok a szántódi Rév kemping területén, immár harmadik alkalommal.

Ebben a körben nehéz bármit titokban tartani, úgyhogy céltudatosan mentünk Daddy autójának alig két napos új mintáját megnézni. Ő is meglepődött, hányan tudnak már róla, mibe vágta fejszéjét. A „csipketerítős-függönyös” klasszikus lowrider motívum újabb érdekesség a Caprice-en. Talán a tetején mutat legjobban, tetszik.

Hallottunk arról is, hogy szépen alakul Müce legújabb projektje, de arra nem számítottam, hogy készen, OT rendszámmal látom viszont a hétvégén a '49-es Chevyt. Újabb gyönyörű munka a klasszikus ízlésnek megfelelően. Talán évek múlva én is egy hasonló sorhatos kormányát tekergetem, és azt mondom, révbe értem...

Meglepetés volt számomra a testvérautó, egy 1977-es Oldsmobile Cutlass feltűnése. A két autót egymás mellé téve jól megfigyelhető, hogyan haladt a divat a szögletesítés felé, a nyolcvanas évek közeledtével. Készül még pár autó a generációból, talán egyszer egymás mellé tudjuk állítani mind az öt évjáratot egy tudományos kísérlet erejéig.

Voltak még sokan, mindenkit megemlíteni nem tudok, és sajnos lefényképezni sem volt alkalmam, a szombat délutáni viharos szél után elpakoltam a gépet, így többen is kimaradtak a sorból. Remélem, egy következő találkozón be tudom hozni a lemaradást.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére