v8cars.hu | 6. országos USA autó találkozó, 2001

6. országos USA autó találkozó, 2001

A nagy öreg odafönn valószínűleg amerikai autóval jár, mert a történelem legnagyobb esőzésével fenyegetőző meteorológusokra rácáfolva egészen kellemes időt hozott nekünk. Az elfogadható talán jobban illik rá... Három napi autótakarítási munkámat pár pillanat alatt tette feleslegessé a reggeli eső, de később enyhült az idő, sőt délután párórás napsütést is kaptunk!

Talán sokan tartottak a rossz időtől, ezért hiányzott néhány számomra fontos autó. Csak remélni merem, hogy néhány közülük épp restaurálás alatt áll, azért nem jelent meg. Azért akadtak szép autók így is.

A nap jó hangulatban telt el, végső soron pozitív élményként maradt meg bennem a találkozó. Volt sok ismerős, sok autó, ismét volt autóbemutatás a színpadon, voltak koncertek, volt felvonulás, big foot bemutató. Volt szépségverseny, és sajnos a megszokott módon sok nyertes már hazament, mire az eredményhirdetésre került a sor. Talán egy kicsit hamarabb kéne átadni a serlegeket, vagy talán a résztvevőknek kéne tovább maradniuk?

Mindenesetre külön öröm, hogy idén a V8 levelező lista körében is született egy díj, a legeredetibb autónak járó serleget egy listatag kapta. Pontosabban az autója, egy Chevrolet Camaro. Mindenképp érdemes szót ejteni a legszebb restaurálás díját elnyerő Lincoln Continental Mark IV-ről. Gyönyörű az autó, a díj lelkiismeretes munka gyümölcse. A legszebb hetvenes évek díját egy 1975-ös Buick LeSabre nyerte, azt hiszem megérdemelten. Óriási hajó az a gép! Külön érdekesség volt a legszebb 2000-es évek kategóriája, a zsűri képtelen volt a döntésre. A hat nevező közül négy maradt az eredményhirdetésre, a közönség szavazata alapján egy Lincoln Towncar nyert, megelőzve három Chrysler PT Cruisert. Talán érdemes azon is elgondolkodni, hogyan alakult volna az eredmény, ha három egyforma Lincoln mellett egy szem PT jelenik meg. De tényleg nehéz ennyi új autó között legszebbet találni. A legújabb PT mindössze két hetes volt.

A legszebb hatvanas évek kategóriában mindössze egy nevezés érkezett, így a zöld 60-as BelAirnek nem volt nehéz dolga. Ettől függetlenül tényleg szép, bár a régi krómfelnikkel jobban mutatott.

A felvonulás jól sikerült, jó volt az útvonal, jól dolgoztak a motoros rendőrök, a Lánchíd tövében rögtönzött utcabál meg egyenesen fantasztikus volt. „Szőke cica vigyázz...” :)

Egy kicsit javítani kellene még a programokon, legalább annyira hiányoltam a pörgéseket, füstöléseket, mint hogy valaki bemondja, hogy dél van, szóljon az a V8! Az autók elviszik a rendezvény nagy részét, de egy kicsit komolyabb körítéssel még jobb lehetett volna a találkozó. De nem akarok maximalista lenni, hisz így is megállta a helyét.

Szomorú hír, hogy nem lesz több Dunaújvárosi találka. A következő helyszín Dunaföldvár, de a klub zártkörű rendezvényt tervez. :(


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére