v8cars.hu | Overdrive 2008 - 13. ACCH tavaszi találkozó

Overdrive 2008 - 13. ACCH tavaszi találkozó


Vendégkönyv


Egy vékony Elvis


Áron Chevelle-jének nagyon örültem


Mint amit már a rajzasztalon megcsoppoltak


Tetszett

Az Automobil 2008 nagy csarnokát meglátogatva rá kellett ébrednem, hogy az ACCH pavilonja nem egy szimpla betétrendezvény, hanem a fő attrakció volt a hétvégén.

Az épületben összegyűjtött amerikai autók minden stílust és érát felöleltek, a látogatók nem csak a hazai amerikai autózásról kaptak jó áttekintést, hanem az amerikai autók háború utáni (és világháborús) történelméről is.

Jópofa ötletekben nem volt hiány, ilyen volt a vendégkönyvként funkcionáló Cadillac kabrió, a háborús életkép, ahol első pillantásra nem lehetett megállapítani, hogy melyik figura élő ember és melyik bábu, és üde színfolt volt a hotrod építő sarok, ahol az is megbizonyosodhatott róla, aki még eddig nem tudta, hogy autót építeni nem csak javítóívek felpontozásával lehet.

A kiállítótér legnagyobb meglepetése számomra az American Cars-os Áron 10 éve épülő 1968-as Chevelle-je volt. Korábban soha nem láttam egészben, félkészen is csak egyszer, sok éve Dunaújvárosban. Áron zsákutcákkal tarkított hosszú utat járt be az autóépítés során, sokan vártuk már, hogy megszülessen a végeredmény. Egészen más, mint amire a dunaújvárosi emlékek alapján számítottam, és nagyon tetszik! Egyszerű, letisztult, akár a gyártósorról is legördülhetett volna így. A mintás kárpit nálam külön plusz pont.

Aki jár külföldi találkozóra, az már láthatta korábban az osztrák custom El Caminot. A stílusán lehet vitázni, de igényes átépítésnek látszik.

Az SS Motors funny carja előrevetít néhány jó időt a hazai gyorsulási versenyek következő szezonjára. Több erős autó is készül idén, amik ha nem is veszik fel a versenyt a funny carral, de látványos versenyeket ígérnek 2009-re.

Sokan meg sem álltak, de én a pavilonból a parkoló felé tartva elidőztem az 54-es Hudson mellett. Jó kis forma, mintha már gyárilag choppoltnak terveztek volna. Kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa, egy kis törődés után a benti sorokban lenne a helye!

A parkolóban állomásozó babakék Galaxie 500 annyira tetszett, hogy még a stílusidegen kerekeket is megbocsátom neki.

Remek kiállítás volt ez jó szervezéssel, de sajnos a találkozó rovására. Sokan hiányoztak, és akikkel a helyszínen beszélgettem hozzám hasonlóan úgy érezték, hogy idén egy tavaszi találkozó helyett két felet kaptunk.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére