v8cars.hu | Balaton V8, Szántód

Balaton V8, Szántód


Balaton V8


Egy darab történelem


Ejha!


1968 Impala


Speciális sörhűtő

Egy új találkozó előtt mindig megy a találgatás, hogy mire lehet számítani. Milyen lesz a helyszín, lesz-e kaja, lesznek-e programok, ki jön, és a többi. A találkozó után pedig, hogy lesz-e vajon következő, és ha lesz, elférünk-e majd megint.

Önmagában fél siker olyan helyre tenni egy többnapos rendezvényt, ahol készen áll az infrastruktúra. Mosdók, vécék, áram, vízpart, árnyék. A szántódi Rév kempingben mindez adott volt, így a szervezőknek, Párducnak, Coolcatnek és Chevelle68-nak máson is járhatott az agya a siker másik felének eléréséhez. Például mókás étel neveken. :)

Jól sült el ez az első kísérlet. Finom és megfizethető árú volt a kaja, szemközt póker folyt, távolabb Big Punk keverte a zenét, és a kemping végében ott volt a Balaton, amiben mi is megmártóztunk.

Erre a találkozóra is jutott új autó. A Rusty Rodders klubtag Johno Angliából hozta el megmutatni tűzpiros, jobbkormányos hotrodját. Az 1928-as Essex Super Six egy darabka történelem, évtizedekkel ezelőtt épült, először 1976-ban alakították át. Ma a ’32-es Ford hűtőrács mögött egy 350-es Chevy small block dolgozik.

Tréleren állt egy restaurálás előtti Corvette a nagyon első évjáratokból. Hiába legenda, nem rajongtam ezekért a kis sportautókért, amíg egyszer nem nyílt alkalmam alaposan megfigyelni az apró részleteiket. Azóta változott a véleményem, most is elidőztem mellette.

Az EK Auto ’68-as Impalája előtt többször is megálltam, az autó nem csak gyönyörű, de jól is megy.

Truck-1 bigfootját az Alpet Team truck trial csapat vontatója, egy több mint 25 méteres Ikarusz szállította, külön-külön is komoly látvány a két szerkezet. (Nem is tudtam róla, de az Alpet Team komoly eredményeket mutatott fel a Truck Trial Európa-bajnokságon.)

Azt hiszem mindenki, köztük a szervezők is csak pozitív tapasztalattal gazdagodtak, várjuk a folytatást!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Flex:

    Ez nagyon szépen összefoglalja a lényeget: "Egy szép gyári állapotú

  • the rookie:

    Tágas csomagtér, rögzítési lehetőségekkel is ellátva.

A lap tetejére