v8cars.hu | Vintage Reunion 2017

Vintage Reunion 2017

Minden Chimay-ben kezdődött. Hot rod és custom találkozó, nem sok kedvem volt hozzá, gondoltam lesz 3 sárvédő nélküli szar, meg 2 mattfekete Chevy, én meg amúgy is a gyári állapot híve vagyok. De a társaság miatt elmentem, és már az első autó láttán vigyorogtam. Aztán jött Vasteras, és feltette a pontot az i-re. Azóta nem is akarok mást, csak customot.

Na de amíg nincs, addig mit tehet az ember, pl. elmegy Antwerpen mellé a Vintage Reunion néven meghirdetett custom és hot rod találkozóra. A helyszín a várostól nem messze egy régi erődben volt, nagyon szép környezetben. Egyenpólós szervezőkből volt vagy 30, zökkenőmentesen ment a beléptetés, és a járműveket is szakszerűen irányították a megfelelő helyre. 1975-ös évjáratig engedték be az autókat és a motorokat, ráadásul a motorosok teljesen külön területen voltak.

A helyszínen szintén a szervezők ételt-italt biztosítottak, zsetonos rendszerben, valamint temérdek árus kínált mindenféle portékát a ruháktól a tetoválásig. És itt ejtenék egy szót az emberekről is: Attól még nem leszel rock’n’roll, hogy félre fésülöd a hajad. De ezek az arcok tetőtől talpig kivarrva, szakáll, farmer, tornacipő, láncok, a nők is pinup girlnek öltözve, proper hajakkal, ékszerekkel, meg minden, megadták a módját. Egy pillanatra úgy éreztem magam, mintha ‘59-ben lennék.

Néhány ismerős autó megint feltűnt, a hollandok 15-20 autóval jöttek, rengetegen voltak Luxemburgból, de természetesen legnagyobb számban a belgák voltak. A kocsik pedig egy-két túlgondolt alkotáson kívül hozták a kötelezőt. Az igényesebb építések központi helyre kerültek. A belga custom club autói mellett itt kapott helyet az a két Chevy is, a szürke és a bordó, amik között Chimay-ben nem tudtunk dönteni. A bordót nem tudom érdemes volt-e tovább építeni, de még így is kéne.

Láttuk Chimay-ben is


A hátsóbb részek pedig inkább a patinát kedvelőknek nyújtottak látnivalót, de akadt bőven simán csak szép autó is. A kitört kerekű bogarakat nem fényképeztem, de azt el kell ismerni, hogy volt köztük jó néhány stílusos darab, és hogy jól megfértek az amerikaiak mellett.

Patina


Sajnos időhöz voltam kötve, úgyhogy kifele menet már csak futólag láttam egy-két érdekes autót, de így is elégedett voltam a felhozatallal.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Béke:

    Volt??? Még mindig van egy ...valahol !szemi A fő baj a kipufogó leömlővel

  • moparkid:

    Na, ha aktuális a leömlő kérdése, szólj. Három motor van nálam.

A lap tetejére