v8cars.hu | I. Debreceni Amerikai Autós Találkozó

I. Debreceni Amerikai Autós Találkozó

Megközelítőleg másfél hónappal a megrendezés előtt merült fel bennünk a gondolat, hogy jó lenne egy főképp régiós szereplőkre támaszkodó USA autós találkozósorozatot megalapozni, hiszen a környéken hasonló rendezvény még nem volt. A városból is alig-alig ismertük egymást, így nem tűnt egyszerűnek a dolog. Az bizonyos volt, hogy sokan vannak, akik egy Komáromi vagy Budapesti találkozó hallatán már letettek a találkozón való autós részvételről. Így valami olyasmire volt szükség, amit talán mi civilek is még véghez tudunk vinni, hogy megtaláljuk a téma és kultúra iránti érdeklődőket itt.

2008. március 22-én a mostoha időjárás ellenére lezajlott Debrecenben az első Amerikai Autós Találkozó, melynek célja, a V8 hívőinek baráti összejövetele volt.

A találkozó sikere felülmúlta várakozásunkat, mivel az esős idő ellenére 200 km-es körzetből is érkeztek járgányok, ill. szép számmal akadtak érdeklődők is-a csecsemőtől az idősebb generációig.

A felhozatal igen színes volt. Közel 20 autó érkezett, kezdve a klasszikus 50-es évektől napjainkig.

Sajnos az ilyen találkozókon megszokott látványelemeket nélkülözni kellett idő és hely hiányában, de azért kaptunk egy kis ízelítőt a BURN OUT-ból. Szavazással a közönségdíjas autó egy Chevy Camaro lett.

Bár az esemény még nem volt igazán kiforrott, a rutintalanság, ill. a technikai hibából adódó Rockabilly hiánya miatt, de jóérzéssel olvastam a pozitív visszajelzéseket, bátorítást a folytatáshoz.

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket a részvételükkel, a támogatóknak és nem utolsó sorban a cikk közlésének lehetőségéért.

Reméljük a következő buli híre még több embert megmozgat. Reményeink szerint a 2. találkozó ettől hosszabb, programokban jóval gazdagabb, rendezettebb, de azonos baráti céllal kerül megrendezésre valahol a nyár elején, május - június derekán. Erre előre várunk minden kedves idelátogatót, résztvevőt, és érdeklődőt.

Bármilyen információ, kérdés volna a találkozókkal kapcsolatban a következő e-mail címre várjuk a leveleket: usacars.debrecen@gmail.com, továbbá a hazai vezető közösségi portálon is elérhetőek vagyunk.

Lóerőt, Egészséget!

http://usatalidebrecen.atw.hu


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    Tényleg nehéz képet találni, benéztem az illusztrációt sajnos.

  • kicsiPUNK:

    Itt Station Wagon-ként hivatkoznak rá. :-( Ér a pont vagy buktam?

A lap tetejére