Lesz valami krúzersz is?!


„Lesz valami krúzersz is?!” –
Mivel ezt hallottuk vissza többektől, úgy döntöttünk, hogy elkészítjük ezt a cikket.

Így van, lesz ilyen is: a Show For Real Cruisers, március 23-25. között a ’50 Brothers Hungarian Hot Rodders szervezésében. De kik ők? Gondolom, sokan teszitek fel ezt a kérdést, nem is tudván, hogy olyan emberek, akiket már talán régóta ismertek! Ezen írásommal szeretném eloszlatni a kérdéseket, s bemutatni a klubot.

Először is a névadó klubról... A ’50 Brothers C.C. egy olasz hot rod klub, főhadiszállásuk Castelfranco Venetoban van, Észak-Olaszországban. 2011-ben alakultak, vagyis nem túl öreg klub, ahogyan a tagjai sem azok. Most öten alkotják, akik korábban 1960 előtti customokkal (mint például 1950-es Ford, 1951-es Chevy pick up) kezdték , de mára már mindenkinek akad egy-egy Ford A model sedan, coupe vagy roadster is.

De mi nem ezért szeretjük ezeket a fiúkat, hanem azért, mert beleülnek az autóikba, és elindulnak velük Európa-szerte találkozókra: Cry Baby – Franciaország, Kustom Kulture forever – Németország, EMAT – Magyarország… hogy csak néhányat említsek közülük. Azt csinálják, amit egy autósklubnak kell: szerelnek és autóznak! Ha nem hiszitek, járjatok utána a facebookon!

Másodszor a magyar tagokról... Ketten alapították a magyarországi chaptert: Robi és Dani. Talán mindenkinek ismerős a Rusty Rodders C.C., melynek Dani az egyik alapító tagja, Robi pedig tíz évig tagja volt. Sajnos a klubbon belüli feloldhatatlan ellentétek arra kényszerítették őket, hogy kilépjenek, rengeteg munkát, önfeláldozást és a lelkük egy nagyobb szeletét is hátrahagyva benne. Egy új CC-t nem szerettek volna a nulláról felépíteni (mivel azt már egyszer megtették), így az olaszok felkérésére inkább csatlakoztak hozzájuk, s megalapították a ’50 Brothers C.C. Hungarian Chapterét.

Persze ez nemcsak móka és kacagás... hiszen ha egy colort a hátára vesz az ember, azzal kötelezettségek is járnak (már ha nem szeretné, hogy hiteltelennek tartsák)! Az első alap kitétel az volt, hogy legyen egy 1960 előtti, kétajtós, amerikai gyártmányú, a stílusnak megfelelő autójuk. Ez mindkettőjüknél adott volt, de mivel az olaszoknál már mindenkinek Ford A model-je van, így kimondatlanul is egy újabb kihívás elé állították a srácokat.
A második feltétel: egy év prospect idő teljesítése, vagyis ennyi ideig kell bizonyítaniuk azt, hogy érdemesek teljes jogú taggá válni. A szokásos prospectség egyébként kettő év szokott lenni, de mivel évek óta látják Robit és Danit, hogy milyen fanatikusak, beülnek és autóznak, ott vannak az 1965 előtti autóknak szervezett találkozókon, így mondhatni, csak a rend kedvéért szabták ki ezt az időt.
A következő feltétel: évente legalább négyszer találkozzanak, plusz segítsenek Olaszországban a Beach Race lebonyolításában. Ezt már az előző szezonban is sikerült túlteljesíteni, hiszen ott voltunk az EMAT-on, a Trash and Burnön Horvátországban, az első Poker Runon és a Lead Invasionön Ausztriában, a Beach Race-en és a Sbarbari Klan kiállításán Olaszországban, valamint a Crafters karácsonyi partiján Németországban.

A show-ról... Az első találkozónk idén a Show For Real Cruisers lesz, melyet négyen szervezünk: Dani és Petra, valamint Robi és én (Reni). Bár csak férfiak lehetnek tagjai a klubnak, mi lányok is ugyanazon elveket valljuk. A show nevét a hozzánk hasonló rodderek tiszteletére választottuk. Hiszen le a kalappal minden olyan ember előtt, aki beül az öreg autójába és egy-egy találkozó, vagy inkább a társaság kedvéért hajlandó több száz kilométert utazni. A kiállításra meghívott külföldiek is ilyenek, mindegyikük lábon hozza megmutatni a vasát! A rendezvénnyel igyekszünk bemutatni Nektek a hitvallásunkat, értékrendünket és stílusunkat is. Szeretnénk kompletten ábrázolni a minket körülölelő lifestyle-t, ezért is próbáljuk minél színesebbé varázsolni a standokat. Hónapok óta dolgozunk ezen, szervezzük a vendégeket, készítjük a dekorációt, stb.. Ám igazán megélni ezt a hangulatot tényleg csak egy találkozón lehet. Szóval mi 2018-ban is beülünk autóinkba, és megyünk!

Aki szeretne, tartson velünk! Aki pedig nem tud, azoknak majd igyekszünk itt a v8cars-on úti beszámolókkal átadni az élményből annyit, amennyit csak lehet. Remélem sikerült néhány kételyt eloszlatni. Már csak egy kérdés van: van még kérdés? :)

Written by:
Reni ’Secretary’

U.I.: És ez nem... nem csak pénz kérdése...

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • zoltanking:

    Ingyen elvihető. Michelin Pilot Super Sport 52.000km-t futott. 2017-és

  • DRW:

    Beadom a felmondásomat. A tegnapi kérdére elfelejtettem válaszolni. A

A lap tetejére