1974 Oldsmobile Ninety Eight

Ninety Eight

 • Üdv mindenkinek,először is a kezdetekről.Én sem tudnám megmondani mióta vonzanak az amerikai autók,de valószinüleg a nyolcvanas évek tv sorozatai és filmjei csepegtették belém lassan tudat alatt a rajongást.Azután eltelt egy pár év a csodálat maradt amit csak fokozott a ritkán megjelenő Street magazin és American Cars számainak oda-vissza olvasása.Majd elérkezett 2005 amikor is elöször mentünk Komáromba az első találkozónkra ami meg is pecsételte a sorsomat.A sorok között kapkodtam a fejemet,amikor kikanyarodott elénk egy Buick,alapjáraton,lépésben ment előttünk néha adott több-kevesebb gázt a sofőr,engem meg megbabonázott a V8-as gurgulázó,dohogó,minden fordulaton csodálatos hangja.Az addig lappangó elmebaj-a feleségem szerint-előtört:Nekem is lesz egy ilyenem egyszer!

 • Továbbra is jártunk találkozókra,de egyre jobban érlelődött bennünk,hogy saját autóval kellene végre jönni,az lenne az igazi.Csakhogy kilátásba sem volt,hogy egy ilyet én megengedjek magamnak.Álom marad tehát?Sokat beszélgettünk GeriCooper barátommal,akivel közösen jártuk a talikat,és aki sorstársam az "imádjukazamcsiverdákat" nevű betegségben,hogy mi legyen.Aztán beugrott,vegyünk ketten eggyet!Innentöl kezdve lelkesebben nézegettük a hirdetéseket.Megnéztünk jópárat személyesen,amik különböző okok miatt,pl:jó állapot magas ár,jó ár rossz állapot stb.nem voltak megfelelőek.Mígnem idén év elején megláttuk itt a V8-on az olds hirdetését!Folyt.köv.

 • Az első találkozó 2008 Felsőtárkány.Mellette egy fiatalabb tesó!

 • Az őszi olds.

 • Reszketnek a kisnyulak.

 • Lekerül a régi,kormos,rozsdás kipufogó.

 • Felkerül a szép új dupla rendszer.

 • A motortér egy kis takaritás és átvezetékelés után.

Hozzászólások

 1. Zola  - 2008. szeptember 15. 15:36

  Üdv! Szép az Olds!

 2. alex  - 2008. szeptember 15. 17:38

  Hello!
  Ismerős az autó! 2003-ban hírdették 1972 Delta Royal néven Győrben láttam. Én persze szóltam,hogy nem az. 455 cid helyett egy 5.7 diesel van benne,ha jól tudom. Vigyázz rá,sok örömteli mérföldet hozzá !! Én is őket szeretem !

 3. Husa  - 2009. május 21. 17:47

  Üdv! Van a motortérről valami jól látható fénykép? Kíváncsi vagyok.

 4. Kormányzó  - 2009. május 22. 10:23

  Helló.A motortér nem túl látványos,bár most lett átvezetékelve,igy megszünt a kábelrengeteg.Egyébként 5.7D,amiről vagy jót vagy semmit...Jó most nem jut eszembe róla,bár teszi a dolgát,pöccre indult öt hónap téli állás után,hogy valami jót is mondjak.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

A lap tetejére