1993 Chevrolet Lumina Ironthehorse (Vasaló)

Lumina

 • 2010 decemberben jutottunk hozzá, az első amerikai autó az életünkben. Sajnos a napokban kiderült 1-2 komolyabb hibája, ezért most kicsit pihentetni vagyunk kénytelenek, hozzátenném nem először. Lassan többet lesz szerelőnél mint itthon, de azért szeretjük. Remélhetőleg 2-3 héten belül sikerül megcsináltatni...

 • Az alufelniket 2 hete vettük a v8cars.hu segítségével. ;)

 • Idővel majd, ahogyan sikerül megjavítani, csinosítani, teszek fel még róla képeket ilyen volt, ilyen lett módra. Persze, ha addig nem kerülünk elmeszanatóriumba miatta... :P

 • Igazság szerint alig mentünk 1500 km-t az autóval és ez idő alatt teljesen lelaktuk, "kontár" szerelőkre bíztuk és még a karbantartását is elhanyagoltuk, legalábbis a volt üzembentartó szerint. :)

  Biztosan így van, hiszen a lelkünkre kötötte, hogy cseréljünk olajat, gyertyákat, gyertyakábeleket, néha töltsünk kis olajat a kormány szervóba és ha így vigyázunk rá, meghálálja.
  Ezek alap dolgok, ezt minden előző autóutánzatommal megtettem, ezután is meg fogom. Sőt az azóta felmerülő \"jelentéktelenebb apróságokat\" is megcsináltatom, mint az összes gömbcsukló cseréje, vízpumpa és külső főtengely szimmering csere, a hátsó fékek komplett cseréje, sőt tovább megyek, még a második világításkapcsolót is kicserélem ami szétolvadt a gondos karbantartási munkálatok ellenére. Még a légkondit is feltöltetem (biztosan működni fog), ha viszi el a végrehajtó (a volt tulajnak köszönhetően), jól megfázzon út közben. :D

 • folyt. köv.

 • Végre sikerült egy fokkal előrébb lépni az autóval. Cserélni kellett az alsó és a kormány összekötő gömbfejeket, a bal első féket (bele volt törve a légtelenítő csavar), a jobb hátsó fékdobot, fékbetéteket, fékpofákat, kézifék köteleit és a mechanikát, fékszervó dobot, fő fékmunkahengert, vízpumpát. 1-2 apróságot javítottak még rajta, ami a műszaki vizsga miatt elengedhetetlen volt. Kell még egy új aksi, 75 Ah-s, a régi csak 50 Ah-s (meghalt és nem is jó ehhez az autóhoz). Hátra van még a nem működő elektromos kütyük cseréje, a légkondi javíttatása, meg majd valamikor esztétikailag is rendbe kellene tenni.

Hozzászólások

 1. TURBOKUKAC  - 2011. július 29. 14:11

  Sajnálom,hogy így megjártad vele,de ne add fel! Innen már csak előre szabad menekülni! Szépen rendbe rakosgatod és akkor lesz egy jó autód és legalább tudod hogy rendben van és mi van vele. Hajrá!

 2. thommey  - 2011. augusztus 3. 09:16

  Fel a fejjel. Az elmúlt 3 év szopásokkal volt tele nekem is, de talán tavaszra minden szívás megszűnik, és lesz egy olcsó egyterűm! Csak előre szabad menekülni!

 3. Arkhanorh  - 2011. augusztus 3. 09:47

  Köszi a biztató hozzászólásokat, én is úgy érzem, csak előre tudok menekülni.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • leezsolti:

  Ami kimaradt: C6: 285/35/R19 Firestone a C5: 275/40R18 Good Year all season

 • mardi:

  !kép=comments/2021-07/60f6fb56b12e8.jpg

A lap tetejére