v8cars.hu | 9. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom, 2010

9. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom, 2010


Valamiből készülő valami - tetszett


60 év...


Ez is előkerült


Ez a Mustang ütött


Őrület

Próbálkozhat az időjárás, de egy kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő találkozót nem tud legyőzni. Mindenkinek más arcát mutatta Komárom, a nulladik nap a kisebb találkozók bensőséges hangulatát hozta, a szombat pedig fő napként a legnagyobb pörgést.

A szervezés ennyi idő alatt már-már tökéletesre csiszolódott. A NAAF csapata minden ismert támadási felületet levédett, aki jól akarta érezni magát, az jól tudta érezni magát, nem kellett erőlködni.

Ami nem a szervezőkön múlik, az az emberi kultúra. Néhány látogatóknak és résztvevőknek is jól jött volna egy gyorstalpaló ebből. Nem nyitogatom más autóját, ha elmegyek mellette, vigyázok, hogy a táskám zipzárjával ne karmoljam a sárvédőjét, és nem ültetem a tízéves gyerekemet a teljesen OFF terepjárómba, hogy nagygázon ökörködjön az autók között a sárban.

A kavalkádból nekem legjobban a „táskás szemű” 1949-es Oldsmobile 88 tetszett. Én egy kicsivel hamarabb megálltam volna az átalakítással, a tisztességben megöregedett, porba ültetett rozsdás karosszéria nálam nem igényeli a zártszelvény kipufógóvégeket és a koponyákat. A keresőlámpa ötös, és csillagos ötös az érvényes rendszám, jó lenne, ha mi is autózhatnánk ilyen járművekkel.

10 éve láttam utoljára az 1973-as Dodge Monaco kombit, most végre akadt valaki, aki összerakta. Zsolt1234 http://v8cars.hu/vehicle.php?vehicle=4b5c2d26309b4 target=_monaco>garázsában látható néhány kép a folyamatról.

A sárga ’59-es Bel Airt és a kék ’60-as Impalát látva újra fellángolt a szerelmem a forma iránt. Szerencse, hogy nincs pénzem mindent megvásárolni, ami tetszik. Na, majd egyik nap.

Lépten nyomon Mustangba botlottam, rengeteg jelent meg a találkozón. A Mustang Club Slovakia az erőd egy teljes sarkát töltötte fel autókkal és jófajta rockzenével. Bár a sorok közt sétálva már-már népautónak tűnt a típus, azért elcsodálkoztam néhány ritka darab előtt.

A kedvezőtlen időjárás miatt kicsit talán szellősebbek voltak a sorok, mint tavaly, de biztos vagyok benne, hogy jövőre, a 10. évfordulón ki lehet majd akasztani a megtelt táblát. Afelől sincs kétségem, hogy Robi már most tartogat valamit a nagy eseményre.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Lincoln2:

    Minden eladható. Tegyél fel róla fotós hirdetést adatokkal és egy általad

A lap tetejére