v8cars.hu | Az amerikai autók a magyar sajtó szemszögéből, 1956

Az amerikai autók a magyar sajtó szemszögéből, 1956

Az ötvenes évek második felében időzünk most el egy darabig. Kezdve 1956-tal, minden héten egy-egy évvel előrébb fogunk jutni az időben. Most pedig tanuljuk meg együtt a Hydramatic váltók kezelését! :)

1956-os teherautók

Amint a személygépkocsik formájából általában megállapítható, hogy a kérdéses modell melyik évből származik, a tehergépkocsiknál - miután vontatottabb a karosszériák változása - már nehezebb ilyen alapon becsülni az évet.

Önműködő sebességváltós gépkocsik vezetése

Az automatikus sebességváltóvel felszerelt gépkocsi vezetése lényegesen különbözik a normál, mechanikus váltós gépkocsiétól. Ezeknek kezelését is épp úgy meg kell tanulni és meg kell szokni, mint például teherautóknál a kettös kuplugozást.

Automatikus sebességváltó nehéz teherautók számára

Közel másfél éve mutatták be a General Motors új, automatikus működésű sebességváltóját, melyet a gyár nagyteljesítményű teherautók számára készített. Ezek az igen negy teherbírású gépkocsik, melyek sokszor 15-20 tonna árut szállítanak nagy távolságokon keresztül, rendszerint 8-10 fokozatú sebességváltóval lés kiegészítő terepváltóval, ill. kétsebességes differenciállal vannak ellátva.

Ennyi volt 1956, következik '57...


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • boldo:

    !kép=comments/2021-05/6097e0a36e942.jpg

  • Krityoo:

    !kép=comments/2021-05/60941f2610f83.jpg

A lap tetejére