v8cars.hu | ACCH találkozó, 2005 tavasz

ACCH találkozó, 2005 tavasz


1974 El Camino - kéne :)


1958 Bel Air - én most láttam először


1963 Mercury Monterey - a hatvanas évek brutalitása


1952 Buick Super - hozzá se fértem (Kundi, köszi a képeket)

Vörös fejjel írom ezeket a sorokat. Egyrészt mert annyira jó idő volt a hétvégén, hogy az egész napi mászkálás alatt jól megfogott a nap, másrészt meg azért, mert megint nem elérhető a szerverünk. :(

Mindenesetre egy remek országos találkozón vagyunk túl, nem győztem kapkodni a fejem, annyi ismeretlen vagy rég látott ismerős autó jelent meg.

A vérfrissítéshez nagyban hozzájárultak a veterán autó import lassan kikristályosodó feltételei is, sok vas került az országba az elmúlt évben. Legtöbbjükön ugyan ott figyelt az eladó cédula, a lehetőségeket szokás szerint az ügyeskedők fedezik fel először, de talán rövidesen lelkes új gazdák veszik kezükbe a frissen importált autók sorsát.

73-77 GM A-body rajongóként a ’74-es El Camino külön megdobogtatta a szívem, ha egy évvel idősebb lett volna, még talán a szívroham se kerül el. Hiába, egy idő után az ember fogékony lesz az évjárotok közti apró különbségekre, felkészül, ha netalán a jótündér kérdezi, gondolkodás nélkül tudjon válaszolni: 1973-as El Camino, 1972-es Impala, 1969-es Roadrunner. :)

Persze elég meglátni egy-egy olyan autót, mint a ’63-as Monterey, hogy boruljon is a lista. Az a vas valami fantasztikus!

Sokat hallottunk, sok képet láttunk debreceni barátunk frissen hozott 1972-es Plymouth Fury-éről is, büntet az a hatalmas hajó!

Én nem láttam még élőben ’58-as Biscayne-t sem, örültem a találkozásnak. A két ötvenes évekbeli Buick hatalmas közönségsiker volt, az ’52-es zöldről nem is tudtam képet csinálni, de a szívem amúgy is a kicsit rozsdás, kicsit ütött-kopott kék ’53-as felé húzott.

A történelem részei ezek, mint a Hemi motoros Chrysler New Yorker. Végre fogdostam Hemi blokkot, ki lehet pipálni a teendők listáján. :)

Ha így folytatódik az év, szuper találkozók elé nézünk, készül még pár autó, ami minden egyes bulihoz hozzá fog adni egy kicsit. Csorogni fog a nyálunk! :)~~~


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére