v8cars.hu | Rod & Custom Show

Rod & Custom Show


Fekete sor


Krazyhorse rod


RPM Charger


Rambler a parkolóban

Remélem a pillanatnyilag még gyermekcipőben járó hazai hotrod és custom autó kultúra is olyan virágzás előtt áll, mint amilyet a Rod & Custom show motoros szekciójában láttam. Bár jómagam az autózással vagyok fertőzött, őszinte csodálattal figyeltem az épített motorokat, és egy kicsit én is büszke voltam a Sapka művek díjnyertes Time Machine-jére.

Talán néhány év múlva, ha már az értelmetlenül szigorú szabályozás nem köti meg ennyire az autóépítők kezeit, hasonlóan elismert autókkal is gazdagodik az ország. Kevés megszállott öl pénzt és energiát olyan autó építésébe, ami jelenleg nem kaphat magyar rendszámot. Amíg az irányzatnak nincs kialakult közössége, addig a Time Machine-hez hasonló show építések is váratnak magukra.

Örömmel láttam az első fecskéket, ugyanakkor meglepődve tapasztaltam, hogy az épített autós kultúra hazai megteremtését magára vállaló klub, a Hungarian Street Rod Association (http://www.hsra.hu) nem képviseltette magát. Jó lett volna megismerkedni a terveikkel, az elért eredményekkel, az épített autók legalizálásának aktuális lehetőségeivel, és nem utolsó sorban autóikkal.

A bemutatott négykerekűek skálája a mattfekete radikális átalakításoktól a lowrider-eken és gyorsulási, hifi show autókon keresztül a gyári állapotra restaurált gépekig terjedt.

Ez utóbbiak közül is kiemelkedett az RPM-Styling (http://rpm-styling.hu) standja, színvonalasan épített autólegendáik megérdemlik a nyilvánosságot.

Okos ötlet volt a napi használatú amerikai autókat a csarnokon kívül egy külön parkolóba csábítani, ez a kis autós találkozó, ahol a látogatók szóba is elegyedhettek a tulajokkal, újabb színfolttal gazdagította a rendezvényt.

Valami elindult itthon, remélem jövőre módjuk nyílik a szervezőknek megmutatni hova is fejlődött az épített autók kultúrája hazánkban, és az idén néhol foghíjas sorokban még több lesz a Rod & Custom.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Béke:

    Jaj! Ilyen ronda kockalámpást eddig nem is láttam. Ez esetben én

  • Zola:

    Ja, engem is zavar ez a komment kinézet/rendezettség, de nincs erőm

A lap tetejére