v8cars.hu | ACCH XIII., III. Nemzetközi Amerikai Autós Rock Fesztivál

ACCH XIII., III. Nemzetközi Amerikai Autós Rock Fesztivál


Magaslati levegőn


Körforgalom


Régi és új


Mopar Power

Harmadik évben harmadik helyszínen vehettünk részt a III. Nemzetközi Amerikai Autós Rock Fesztiválon, mely idén az ACCH XIII. Nemzetközi USA autós találkozójával karöltve került megrendezésre.

Látszik a találkozók közötti átrendeződés, először örülünk a rengeteg rendezvénynek, mára kiderült, hogy ennyit nem bír el az amerikai autósok viszonylag kis közössége. A házasság mindkét félnek előnyös, az ACCH talán állandó helyszínt, fejlődési lehetőséget talált, az egri találkozó pedig a klub támogatásával egy szinttel feljebb léphet.

Az új helyszín Grósz Ákos projektje, a Blues Hill Park, Felsőtárkányban, Eger közvetlen szomszédságában.

Ákosék rengeteg munkát fektettek a területbe, látszik, hogy kimondottan rendezvény helyszínnek szánták. Biztos vagyok benne, hogy az első találkozó tapasztalatai alapján tovább fejlesztik, és évről-évre egyre több és elégedettebb látogatóval fog benépesülni a park.

A terület hatalmas, talán már túlságosan is, ezernél több autót is kényelmesen elviselne. Az idei kétszázegynéhány résztvevő autó elveszett az óriási völgyben.

Hatalmas ötletnek tartom a területen belüli utak mellé húzott árkokat, amik a mögöttük táborozók autóit és sátrait védik a balesetektől. Piros pont!

Remek megoldás a közvilágítás oszlopaira szerelt és bárki számára könnyedén elérhető áramvételi lehetőség, és az előre kialakított nyársaló helyeknek is örültünk.

A melegrekord közelében tetőző hőmérséklet miatt komoly problémát jelentett az árnyék és vízvételi lehetőség hiánya. Napközben a közeli strandra, a városba menekültek az emberek a hőség elől, így az egy napra érkezők csak a létszám töredékét látták.

A tervezett fásítás, az állandó vizesblokk és a tó kialakítása enyhíteni fogja ezt a problémát. Néhány csap vagy kút szintén segíthetne.

Kár, hogy az emberi kulturálatlanságnak nincsenek határai. Néhány éven belül gyönyörű játszóterünk lehet itt, az a legkevesebb, hogy vigyázunk rá.

Halló emberek, akik otthon maradtatok! Jövőre gyertek sokan, biztosan megéri! Azért remélem hűvösebb lesz. :)


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • kissis:

    Gratulálok! Szép autó! Szép munka!

  • bexxter:

    !kép=comments/2024-03/6605736d6a2dd.jpg

A lap tetejére