v8cars.hu | 15. ACCH tavaszi nagytalálkozó Dunaharaszti

15. ACCH tavaszi nagytalálkozó Dunaharaszti


1951 Plymouth Concord - időutazás


Elkészült

A tavalyról ismert helyszínen, a tavaly bevált recept alapján rendezte meg az ACCH a 15. tavaszi nagytalálkozóját. Kényelmes faházak, vízpart, közösségi hangulat. Valamit mindenkinek tartogatott a helyszín; napsütötte tereket vagy épp árnyas részeket, betonplaccot és füves területeket egyaránt.

A háromnapos rendezvény szombat délelőttjét látogattuk meg. Érkezésünk után öt perccel már a bgauto.hu 1951-es Plymouth Concordjának volánja mögött találtam magamat, majd a háromsebességes kézi kormányváltó rejtelmeit megismerve immáron motorizáltam jártam be a terepet. Fantasztikus, hogy milyen csendes, mennyire jól vezethető az autó a hatodik ikszen is túl. A Plymouth egész délelőtt mozgott, hol itt, hol ott tűnt fel, és jó néhány szívet fordított a negyvenes-ötvenes évek autógyártása felé. Nem vitás, hogy a találkozó MVP-je a Concord volt.

Elkészült Chikano air-ride-os Oldsmobile-ja, ha lehet az elkészült szót használni egy folyamatosan alakuló projektnél.

Összességében közel 150 autó jelent meg Dunaharasztiban a három nap alatt: kupék, szedánok, sportkocsik, kombik, buszok, terepjárók, pickupok. Sajnos nem találkoztunk mindegyikkel.

Az elmúlt néhány évben végérvényesen átrendeződött a találkozók „piaca”. Egyfelől jó, hogy már mindenki talál a közelében kisebb-nagyobb találkozót, másfelől rossz, hogy mindenki szelektál. Én sem vagyok kivétel. Nem lenne jó egyszerre, egy helyre összegyűjteni minden hazai autót, mint régen?


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    !nemtudom Adok pontot mindkettőre. !kép=comments/2024-06/667009a2393b6.jpg

  • firtl:

    Én is erre a megállapításra jutottam. Az automobie catalog szerint is 400.as

A lap tetejére