v8cars.hu | Oldsmobile Rocket 88, 1957

Oldsmobile Rocket 88, 1957

Eredeti cikk: Hotrod Magazine

A hot rod hobbiban sokszor előfordul, hogy apa és fia együtt építik meg álmaik autóját. Az itt látható autónál is ez a helyzet. A papa profi versenyautó építő (dragster, funny car), így van némi tapasztalata, s persze pénze is. :)

Magán az autón az átlag hot rodder szemében nincs semmi különös: szépen fényezett kaszni, rendesen ül a járgány, de biztos egy Chevy small block van benne.

Hát nem.

Don és ifjabb Don Hardy a mostani trendnek megfelelően az eredeti ’57-es motort alakította át injektorosra. A teljes rendszer GM LT1 specifikus, csak a szívótorkot kellet kézzel elkészíteni, az injektorok miatt.

Az eredeti NASCAR J2-es szelepfedelekért az Olds rajongók ölni tudnának.

A váltó az eredeti, 3 sebességes, a kormányról lehet kapcsolni. A főfékhengert és a szervódobot eldugták szem elől, és száműzték az alvázra, ennek köszönhető a szép, rendezett motortér.

Az első fék egy ’98-as Pontiac Grand Prix-ből való, a hátsó tárcsák, melyek egy 9-inches Ford hídon vannak, Motorsport gyártmányok. A felfüggesztés terén minden széria: az első rugókból két menetet kivágtak, a hátsó laprugókat újrahajlították, így tíz centivel lett alacsonyabb az autó. Hogy hátul elférjenek a 275/60 17-es kerekek, a gátlókat a laprugón belülre hozták.

Természetesen az ilyenkor szokásos beltér csinosítás sem maradt el -bőrözés-, és érdemes egy pillantást vetni a gyönyörű műszerfalra is!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • C2 Vette:

    Érdekes tegnap is küldtem választ de ez fogadot ma.Erre a kérdésre nem

  • keke0323:

    Bakker .Végre előkerült! Sokat gondoltam rá mi lehetett a sorsa! De jó,hogy

A lap tetejére