v8cars.hu | Chrysler 300M, 1999

Chrysler 300M, 1999

Egy régi ismerősöm hosszan tartó Volvós korszakából kigyógyulva amerikai autó vásárlása mellett döntött. Nem is akármibe ugrott bele, egy vadiúj, nullkilométeres Chrysler 300M-et választott.

A 300-as széria, a Chrysler legfényesebb csillaga adta 1955 óta Amerika legerősebb, leggyorsabb autóit. Minden évben megannyi újdonság, luxusfelszerelés és technikai csoda követelte ki a betűváltást az autó elnevezésében. A legenda 11 évet élt meg, az L betűig jutva 1965-ben vonult vissza.

Nagy fába vágta a fejszét a Chrysler, amikor több mint 30 évvel később az M betűvel folytatta a sorozatot. Természetesen nem ott, ahol abbahagyta, az új 300-as másképp más. A csipkerózsika álma alatt eltelt három évtized változásainak, kihívásainak megfelelve éledt újra a legendás autó.

Nem dühöng közel 400 lóerős 7000 köbcentis big block a motorháztető alatt, hiányoznak az extravagáns krómdíszítések, a szögletes vonalak helyét európaias, japános ívek vették át, a hátsólápa-csodák a karosszéria vonalába olvadó műanyag idomokká szelídültek. A V6-os csendesen meghúzza magát, nem akar versenyre kelni a sportkocsikkal, már nem ez a dolga.

Már-már azt hihetnénk, hogy múlt és jelen között csak az azonos név ível át. Aztán észrevesszük a vékony krómcsíkot a meglehetősen hangsúlyos hűtőmaszk körül, belenézünk a négy fényszóróba, és valami elkezd derengeni. Az autóba ülve még jobban érezni a nemes vért, az ősök hangulatát, egy legenda újjászületett...


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • C2 Vette:

    Érdekes tegnap is küldtem választ de ez fogadot ma.Erre a kérdésre nem

  • keke0323:

    Bakker .Végre előkerült! Sokat gondoltam rá mi lehetett a sorsa! De jó,hogy

A lap tetejére