v8cars.hu | Komáromi USA autó találkozó, 2002

Komáromi USA autó találkozó, 2002

Hétvégén amerikai zászlók lobogtak a Monostori erődben. Az erődítmény öreg falai ezt talán még furcsábban nézték, mint a bejárat közelében felvert óriási sörsátrat. Hiszen néhány évvel ezelőtt még katonás rendhez, és titkolódzáshoz voltak szokva. Azt hiszem mindezek ellenére remek helyszínt adtak a nyári amerikai autós találkozónak.

Három napot töltöttünk el Komáromban, és néhány gyermekbetegségtől eltekintve egy igazán színvonalas rendezvényt látogattunk meg. Nem sok olyan autós rendezvényről tudok, ami ennél több embert (résztvevőt és látogatót egyaránt) vonzana, és be kell látni, hogy egy ilyen mulatság komoly szervezést igényel, szükség van profi cég segítségére. Az sem baj, ha értenek valamicskét az amerikai autózáshoz. Szerintem Békési Robi és a Media Way remek munkát végzett, jól éreztük magunkat, évek óta nem sikerült ilyen jól a nyári találkozó. Azt is jó hallani, hogy a szervezők tisztában vannak a hiányosságokkal, és az erőd vezetőségével közösen arra törekszenek, hogy jövőre közös fejlesztések után mégjobb legyen a komáromi találkozó, és néhány éven belül felvehesse a versenyt a nagy európai rendezvényekkel.

Nem megyek bele az anyagi források boncolgatásába, mindenesetre annak ellenére, hogy a nézőknek is beugrót kellett fizetni, szép számmal jöttek, komoly sor állt a pénztárnál. Talán túl sokan is, úgy éreztem, hogy ez a találkozó egy kicsit jobban figyelt a nézőkre mint a résztvevőkre. Sajnálom, hogy idén elmaradt a nyakbaakasztós belépő, szép emlék lett volna, évek óta gyűjtögetem őket. Mintha elfelejtették volna az autó sorszámos matricákat, ezzel a mostanival senki nem fog hetek múlva is büszkélkedni.

Tetszett viszont a szakmai sátor, egy külön világ volt a találkozón belül kiállítókkal, és tényleg szép autókkal! Legtöbbjüket ugyan már láthattuk, de a fekete ’57-es BelAir új volt. És gyönyörű! Az a fényezés! Mint a tükör.

És ha már az autóknál tartunk! Végre láthattunk hazai El Caminot! És volt gyönyörű kétajtós ’60-as Impala! És egy szenzációs ’59-es Cadillac! És még mennyi minden! Régi és új, hazai és külföldi! Sajnálom, hogy néhány jól ismert szép autó elmaradt, például az ötvenes éveket alig képviselték.

Még valamit nagyon sajnálok. Mégpedig azt, hogy nem én nyertem a tombolán kisorsolt Dodge Coronet kombit. :)

Összefoglalásképp: szerintem egy nagyon jó találkozón vagyunk túl, ha a szervezők is úgy akarják jövőre még jobb lehet a nyári fesztivál. A helyszín adott, a résztvevők és látogatók adottak, legalábbis mi ott leszünk!


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    Igen, rossz volt az illusztráció, jegenye jelezte, és hogy egyértelmű

  • DRW:

    Ja és a kérdés szövege is más volt...!fal!fal Már bocs, hogy belevau.

A lap tetejére