v8cars.hu | Cadillac Treffen, Kremsegg 2004

Cadillac Treffen, Kremsegg 2004


Hangulatos helyszín


Egyetlen magyar résztvevő


1909 - fiatalos lendülettel


Új autókat is látunk, itt az XLR


Hogy lehet ennyire fontos a zene? Szégyen. :(

Az osztrákok nagy erőket bevetve a fél országot feltúrták, nehogy egyszerű dolgunk legyen eljutni a találkozóra. Útszűkületeken, eltereléseken, dugókon át vezetett 500 km-es utunk Kremseggbe.

Ha a múltkor dicsértem a komáromi találkozót a helyszín kitáblázása miatt, most negatívumként kell felhozom: lám egy kinti talin is akad hiányosság, ezt például alig találtuk meg. Persze annál nagyobb volt az öröm, mikor végre begördültünk a kastélyba.

A kapuban a szervező azonnal felismerte, hogy a Caprice nem Cadillac, és a néző-parkolóba irányított. Na itt már kezdtük érezni, hogy nagy baj nem lehet, én a tepsi mániás legalább annyit fényképeztem a parkolóban, mint benn a területen, sőt töredelmesen bevallom, hogy számomra a hétvége autója nem Cadillac volt. Rövidesen ezeket a fotókat is láthatod.

A parkoló feltérképezése és fejenként 5 euró leszurkolása után beszabadultunk a Caddyk közé. Csak kapkodtam a fejem. 1909, ’72, ’58, ’59, ’59, ’59, ’60, ’61, még egy ’59...

És tényleg, ilyen autókat, ilyen létszámban nem látunk itthon, mégis keveselltük, telhetetlenül faltuk volna őket. Ha csak egy autót látsz valahol, az egész nap kevés, hogy minden részletét alaposan megnézd. Ha van ötven, még többet akarsz.

Az autópark első ránézésre jobb formában van a hazainál, a gépek egy része ezt a megóvott eredeti állapotának köszönheti, mások viszont már átestek a többé-kevésbé sikeres felújításon. Én is autót építek, elismerem a belefektetett munkát, időt és pénzt, nem is volt szívem hibákat keresni, de a hatalmas görbe felület, a narancsos fény, a megrepedt gitt szúrja az ember szemét. Azért ott is ritka az igazán szépen restaurált gép.

Amire viszont nincs mentség, az a rombolás. Állandó vesszőparipám a zene. Nem értem meg mi visz rá egy embert, hogy modern rádiót faragjon egy harminc éves autó műszerfalába, hangszórókat fúrjon és csavarozzon a gyári kárpitra. És miért szép az öklömnyi kályhacső kipufogó egy amúgy látványosan eredeti Seville-en?

Érdekes volt saját szemmel látni, hogy 2004-ben merre is tart a Cadillac: XLR, CTS, SRX, Escalade. Van bennük valami, de az új modellek egyike sem hozott igazán lázba.

Néhány óra kóválygás után megint szétnéztünk a néző-parkolóban, aztán indultunk, több mint 5 óra út várt még ránk hazáig.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Lincoln2:

    Minden eladható. Tegyél fel róla fotós hirdetést adatokkal és egy általad

A lap tetejére