Újjászületés

Nem is olyan rég még megszűnésről beszéltem, erre eljutottunk a másik végletig, az újjászületésig. Hogy mi változott?

A kinézet egyértelműen. Amíg a tesztelés miatt nem kezdtem el párhuzamosan használni a régi és az új oldalt, fel sem tűnt, hogy manóka tíz éves jubileumra időzített (egyébként a mai napig gyönyörű) designja már nem felel meg az elmúlt hét év alatt más irányba forduló web trendeknek, a mobil eszközök változatos képernyőméreteinek.

A megjelenés és a friss logó azonnal üzeni, hogy új időszámítás kezdődött, de természetesen nem a külcsín a lényeg. Többször mondtam már, hogy nem láttam esélyt arra, hogy a magazin a fórum támogatása és látogató bázisa nélkül is talpon tud maradni. Ha kiveszem a központi magot, kell valami, ami pótolja azt, ahonnan értesülni lehet a fejleményekről.

Ráeszméltem, hogy a napló az, ami ezt a feladatot át tudja venni. Persze a régi száraz formájában csak egy unalmas táblázat lenne, így folyamatosan ötletelve átalakítottam, és feed néven bekerült az egyébként szintén új személyes kezdőlapra. Jobb felül a nevedre kattintva éred el.
Induláskor minden esemény látszik, ami az oldalon történt, de ha minden jól megy, ez a felület olyan sebességgel fog telni, hogy a jobb követhetőség érdekében beépítettem egy szűrési lehetőséget is: a felhasználók adatlapján bejelölheted, hogy kit szeretnél követni. Ekkor egy gombnyomással már csak azt látod, ami azzal történik, akit követsz, na meg a központi tartalmakat. A beállításaid között alapértelmezetté is tudod tenni ezt a választást.
Ha a hátad közepére kívánod a kommentelős és lájkolós oldalakat, miattad maradt meg a lényegre szorítkozó napló is. Semmi jópofizás, csak új cikkek, posztok, hirdetések, album és garázs frissítések.

Ide kapcsolódik még egy újdonság, a posztolás bevezetése. Nem akartam senkit némaságra kárhoztatni azáltal, hogy a fórumot megszüntetem. Ha eszedbe jut valami érdekes, be tudod dobni a közösbe. Nincsenek kategóriák, nincs válasz erre, nem lesznek egész estés beszélgetések, ez a felület nem lehet, és természetesen nem is akar az elköltözött fórum konkurenciája lenni.

Észre kellett venned a másik újítást, hiszen belekattintottál ebbe a sidepipe névre keresztelt akármibe. Valami kisiklott nálam az évek folyamán, elveszett a motivációm, nem volt kedvem megosztani a gondolataimat és azokat a dolgokat, amibe belebotlottam. Na, ez az oldalsó sáv lesz ennek az eszköze. Így, hogy külön helyet kapott, kényszerít is arra, hogy folyamatosan töltsem.

Látni fogod, hogy a megszokott felépítés finomodott, de komolyabban nem változott. Rengeteg új ötlet és fejlesztési lehetőség van a tarsolyomban, úgyhogy a fejlődés folyamatos marad. Na meg a hibajavítás. Ilyen mérvű átalakításnál elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb problémák. Több szem többet lát, sokat segítenél vele, ha itt az írás alatti kommentek közt jeleznéd, ha problémát találsz!

Bízom benne, hogy továbbra is érdemes marad a v8cars.hu címet begépelni a böngészőbe. Ennek csak az idő lesz a megmondhatója.

Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • boldo:

    !kép=comments/2021-05/6097e0a36e942.jpg

  • Krityoo:

    !kép=comments/2021-05/60941f2610f83.jpg

A lap tetejére