v8cars.hu | 11. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom, 2012

11. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom, 2012


Klassz!


Folytatódik


Foglalkoztak vele


Óriáskombi


Split window :)~~

A tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál idén újabb lépést tett, eddig sem csak nevében volt nemzetközi a rendezvény, de idén a Monostori Erődöt megostromolták és bevették a külföldiek!

Ez a tény egyfelől a szervezők munkáját dicséri, másfelől a szomorú hazai helyzetet érzékelteti: sokan nem jutottak el az ország legnagyobb autós találkozójára. Persze másik szokás szerint majd’ az egész hetet az erőd falai között töltötték, az első fecskék már kedden jelentkeztek a helyszínről.

Újdonság volt az elő tudósítás, az otthon maradtak fizetős SMS ellenében számítógépük előtt ülve is belekóstolhattak a hangulatba. És ha már tudósítás, a sportfanatikusoknak sem kellett otthon maradniuk, egy kivetítőnek köszönhetően nyomon követhették az olimpia utolsó napjainak eseményeit. Okos húzás!

Okos megoldás volt az is, hogy a tombola fődíját maga a nyertes választhatta ki három amerikai autó közül. Már csak a szálló porral folytatott harcot kellene valahogy megnyerni. Egy tűzoltóautó folyamatosan locsolta az utakat, mégis vastagon lepett mindent a por. Valószínűleg nincs megoldás. Esetleg eshetne egész hétvégén az eső, mi? :)

A megszokott és már-már elvárt elemek nem maradhattak ki idén sem: sörsátor autóbemutatókkal, custom sátor épített és épülő hotrodokkal, a betonplaccon lowrider bemutató, pörgés, gumifüst, és nem utolsó sorban önszerveződő Oldsmobile találkozó!

Ja, és milyen autók tetszettek idén igazán? Nagyon szépen mutatta a formáját a selyemfényű narancs Chevy Apache, megmosolyogtattak a’60-as Polara tervezői, ahogy a fecskefarok alatt egy lépcsővel tovább folytatták az autót, és tetszett az első generációs Monte Carlo is.

Kicserélődtek az arcok, talán fiatalabbak lettek az autók, talán kicsit szellősebbek voltak a sorok, de Komárom még mindig a legnagyobb.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    Kis lépés ez az emberiségnek, de megfordítottam a kommentek sorrendjét.

  • Béke:

    Jaj! Ilyen ronda kockalámpást eddig nem is láttam. Ez esetben én

A lap tetejére