v8cars.hu | 12. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom

12. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom

12. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom. Az Olds 14. évét kezdte meg nálam, de még soha nem járt a helyszínen. Vagy a sokáig elnyúló felújítás, vagy valami apró műszaki hiba, vagy más program miatt maradt el az autó. Több mint egy évtizednyi Komáromot húztam át utasként, pót-amerikaival, kölcsön-amerikaival, OFF autóval.

Az idei indulás sem indult biztatóan, csütörtök este még az előző találkozón elszakadt váltóbowdent cseréltem. A projekt közben szeretettel emlékeztem az imént lekezelően pót-amerikainak titulált kormányváltós kombira, ahol a váltóbowden teljesen ismeretlen fogalom volt.

A kemény mag nem csak hétvégére, egész hétre beköltözik a Monostori Erőd falai közé, majd a vágyakozók között valahogyan mindig elindul a tévinformációk sorozata. Rejtély, hogyan kerekednek ezek a történetek, hogy szerda este már megtelt helyszínről lehet olvasni a fórumon.

Épp ellenkezőleg, idén valamivel szellősebbek voltak a sorok, és a hazai autók helyét külföldiek vették át. Kitettek magukért az EK autós fiúk, a bejárat melletti dombot látványos kirakattá varázsolták egytől-egyig érdekes autókkal.

Örültem, hogy rég nem látott számban tűntek fel kedvenceim, a hazai második generációs Camarok, ennek ellenére számomra a találkozó legszebb autója egy 1967-es Pontiac Bonneville volt. Nagyon tetszett még az ültetett lepény Caprice kombi, Impala stílusú Caprice SS felirattal az oldalán. Igazán nagyot ütött a fémtisztára csiszolt majd lelakkozott 1960-as flat top Cadillac.

Sajnos csak péntek délutánra-estére voltunk hitelesítve, így a hangulat nem tudott elkapni, de tamagaba remek képeit nézegetve bárki átérezheti a hétvége pörgését.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    !nemtudom Adok pontot mindkettőre. !kép=comments/2024-06/667009a2393b6.jpg

  • firtl:

    Én is erre a megállapításra jutottam. Az automobie catalog szerint is 400.as

A lap tetejére