v8cars.hu | 6. Nemzetközi Amerikai Autófesztivál, Komárom

6. Nemzetközi Amerikai Autófesztivál, Komárom


Komárom 6.


Buick Eight - Minőségi munka


Zsaneer Custom Cars


Tetszik az új design


Egyszínűben kéne


Hollywood Rose

Talán nem túlzok, ha kijelentem, hogy az idei év eddigi legjobb találkozóján vagyunk túl. A komáromi erőd hangulata, nyüzsgése hatodik alkalommal is magával ragadta a résztvevőket, megismételve a tavalyi látogatószámot.

A fesztivál évről-évre feszegeti egy hagyományos amerikai autó találkozó kereteit. Tavaly is láthattunk már épített motorokat, de idén a Custombike magazinnak köszönhetően egy külön bemutatósátorban kerültek kiállításra kétkerekűek, ahol a hot rodokkal és custom autókkal a tavaszi Rod & Custom show hangulatát idézték fel.

Ha a stílusa 100%-ban nem is, de a sátorban bemutatott Buick Eight teherautó méretű custom minőségi munkája megdobogtatta a szívem. Brutális cirkáló!

Volt még egy nagyobb sátor, amit kár lett volna kihagyni, a Zsaneer Custom Cars ígéretes munkákkal jelentkezett, kíváncsi leszek, hogyan alakul majd a fastback Mustang.

Megjelenést váltott a magazin hasábjain néhány hónapja bemutatott sárga Volare, a kéttónusú fényezéssel sokkal jobban felkelti az emberek figyelmét. Tetszik!

A rendezvény nem csak nevében volt nemzetközi, az Ausztriából, Szlovákiából, Németországból, Svájcból, Lengyelországból érkezett résztvevők által felvonultatott autók között idén is akadt egy-két meglepetés. Kemény moparok borzolták a kedélyeket, Roadrunner, Duster, Barracuda, Charger...

A mattfekete Studebaker pickup-os osztrák srácok évről-évre elmaradhatatlan éjszakai burnout magánszáma nem várt vetélytársakra talált, a hazai fiúk is kitettek magukért, a burnout kupát wdb126 fórumtársunk kaparintotta meg.

A betonozott játszótér két legnépszerűbb show eleme a lowrider bemutató és a bigfoot autótaposás volt.

Pénteken a Hollywood Rose felvezetése után nagy hangulatot csinált a Rockin’ Rockcats, de a legnagyobb tömeg a szombat esti Fenyő koncertet tisztelte meg, alig lehetett férni a színpad környékén.

A nagy látogatottság feltételeket is támaszt, a 30 db toitoi a rengeteg néző miatt szombat este már kevésnek bizonyult, akár kétszer ennyire is lett volna igény.

Jó ötlet volt viszont a nagy szemetes konténerek kihelyezése, bőven nyelték a szemetet, és nem kellett félni, hogy elfújja az éjszakai szél.

A programokban gazdag hétvégét a menetrendszerű éjszakai eső sem tette tönkre, bár a vasárnapi zárónapra rányomta a bélyegét. Sokakat a tombola autó megnyerésének esélye sem tartott vissza a reggeli hazaindulástól. A Bronco-t végül egy vasárnapi látogató nyerte meg.

Akinek esetleg mégis sok volt a fesztivál pörgése, semmiképp ne hagyja ki szeptember elején a családiasabb hangulatú II. Zalaegerszegi USA autótalálkozót.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Zola:

    Tényleg nehéz képet találni, benéztem az illusztrációt sajnos.

  • kicsiPUNK:

    Itt Station Wagon-ként hivatkoznak rá. :-( Ér a pont vagy buktam?

A lap tetejére