v8cars.hu | Kellemes meglepetés - Hungarian Cadillac Ranch, Lajosmizse, Öreg-Tanyacsárda

Kellemes meglepetés - Hungarian Cadillac Ranch, Lajosmizse, Öreg-Tanyacsárda

Gondoltuk, krújzingolunk egy jót. Méltóságteljesen haladt az öreg Lincoln a 2005. decemberében alapított Cadillac Club of Hungary (CCOH) első nagy találkozójára, a lajosmizsei Öreg-Tanyacsárdához. Azzal a szent meggyőződéssel indultunk útnak, hogy csupán egy újabb kellemes, családias hangulatú buli vár minket. Maximum húsz Cadillac, yankee hot dog és kóla literszámra. Tévedtünk.

Kék-fehér-piros lufiboltíven hajtottunk át, balról jó munkásember lengette a Cadillac Club zászlaját, jobbról egy piros pólós srác közeledett. „Hello, OFF-fal légyszi ide parkoljatok”- mutatott egy füves területre. „OFF”- üti meg a fülemet, de tudomásul veszem, hogy márkatalálkozóra jöttünk. Engedelmesen beparkolunk hát a többiek mellé – rejtélyes módon néhány Cadillac is áll itt – és elindultunk körülnézni.

Rögtön kísérőnk is akadt, Greg, akiről évek óta azt gyanítottuk, hogy csak úgy „lejárogat” közénk, és néha regél valamit az állítólagos AUTÓjáról. AUTÓval ugyanis még senki nem látta. A frissen elkészült, szisztematikusan felújított 1988-as 5 literes Cadillac Brougham d’Elegance-ba így ámuldozva ültem be, pedig a java még csak most kezdődött...

Az autók egy kis parkolóba zsúfolódtak össze, láthatóan a szervezők számára is meglepetést jelentett, hogy negyvenhat Cadillac és öt vendég Corvette jött el – köztük számos kuriózum és rég nem látott darab.

A mikrofonba sok érdekességet elmondtak ezekről, és ígéretükhöz híven köszöntötték a születésnapos(oka)t is. Az Álomautó Múzeum igazgatóját, Farkasdi Károlyt külön kérték, hogy mindenképp hozza el az 1958-as Eldorado Biarritzot, ahogy tavaly az 1957-es Fleetwoodot a Cadillacet is elvitte a túrára. Sajnos több ’58-as évjáratú kocsi gazdáját nem sikerült felkutatni vagy nem vett részt a rendezvényen, így most is csak ennek az egy cirkálónak az egészségére ittunk. Egy emléklapot adtak át a kocsi tulajdonosának, aki egyébként épp egy héttel később ünnepelte 65. születésnapját. (Isten éltessen még sokáig, Karcsi bácsi!)

A szervező klub elnöke, Balla Ottó „Fagyi” elmondta, hogy ezentúl legalább minden ötven éves vagy kerek évszámot ünneplő autót és gazdáját szeretnék felköszönteni. A klub következő rendezvényén egy 1948-as Sedan ünneplését ejtik majd meg.

Ez az autó volt a mostani találkozó legöregebbike. A nézők e mellett szavazhattak a számukra legkedvesebb cirkálóra. A szintén álomautós, frissen elkészült 1959 Fleetwood a nézők szerint az I., II. és III. helyen is a legtöbb szavazatot gyűjtötte be, így nem volt kétséges, hogy melyik autóra voksoltak a legtöbben. A második helyezett ugyanekkor egy 1976-os Sedan de Ville, a harmadik pedig egy 1973-as Eldorado Coupe lett.

Aki most lemaradt, legközelebb nyár végén csodálkozhat rá a koszorús csatasorra, augusztus 20-25. közt. Ekkor tartja a CCOH második túráját, amelynek időpontja három jeles esemény köré fonódik: augusztus 20-a, augusztus 22-e (1902-ben ezen a napon írtak alá Cadillac Automobile Company alapítását és ezzel született meg a Cadillac márka) és az augusztus 24-én startoló zalaegerszegi amerikai autós találkozó.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

  • Lincoln2:

    Minden eladható. Tegyél fel róla fotós hirdetést adatokkal és egy általad

A lap tetejére