1989 Chevrolet Beretta GTU

2021 - Unaloműző #6

 • Újabb hétvége, folytatódott a munka. Első lépésben a váltót egyesítettem újra a motorral.

 • Nagyon kis mutatós darab lett így magában is, de ezen a ponton már alig tudtam kivárni, hogy végre a helyén díszelegjen.

 • Nem volt egy gyors művelet, de szépen apránként sikerült bevarázsolni a helyére anélkül, hogy kárt tettünk volna a frissen mázolt motortérben.

 • Sajnos a berakásnál derült ki, hogy az egyik motortartó bak (amiről előtte kapartam le a made in china feliratot) éppenséggel nem passzol, ezért csak úgy tudtam megfogatni a váltót, hogy szétszedtem előtte a bakot. Ideiglenesen így lesz, aztán mindenképp rendelek helyette egy másikat (bízva abban, hogy annak a furata már jó helyen lesz).

 • Jó pár órával később. Bár első blikkre nem változott sokat a kép, de visszakerültek a bowdenek, kábelek meg csövek.

 • Beletelt némi időbe, mire sikerült nagyjából megtalálnom mindennek a helyét, de lassan alig marad csavar és alkatrész az autón kívül, ami mindenképp biztató jel.

 • Azért alulról se nézünk ki rosszul, de megszenvedtem rendesen pár innen elérhető dolognak, mint pl. a fűtéscsőnek és az önindítónak a visszarakásával.

 • Időm sajnos csak ennyit engedett, de most már igazán közel vagyok, hiszen ha visszakerül a két féltengely illetve a hűtő, akkor indítható lesz az autó, amiről már hónapok óta áhítozom.

Hozzászólások

 1. M.Tom  - 2018. január 8. 22:02

  Legközelebb már az enyémet is oda kell tenni a sorba; ha belefér a 2+ ajtó :)

 2. J.Acko  - 2018. január 9. 17:00

  Hát persze, hogy elférsz 4 ajtóval is! ;)

 3. cadillacv8  - 2018. március 4. 16:23

  Jóképű gépezet,párszor megperdültem anno utána Fehérváron mikor láttam,aztán eltűnt,de örülök hogy ismét mozgásban van és folyamatosan épül ,és egyre jobb állapotba kerül.
  Igazán dekoratív autó,nagyon egyedi kiállással,kapott egy jó gazdit ami nagyon ráfért már szegényre így a képek alapján .

 4. J.Acko  - 2018. március 6. 17:10

  Köszönöm szépen a dicsérő szavakat, az autó nevében is. Sok nyomát viseli az elmúlt lassan harminc évnek, amit az utakon töltött, de remélem, hogy szépen apránként tényleg kifogástalan állapotba tudom hozni (persze ilyen nem létezik, de azért álmodozni lehet)! A másik cél pedig, hogy minél több helyre eljussak vele, hogy lássanak az emberek ilyet is, ha már kb senki nem ismeri ezt a típust idehaza (tisztelet néhány kivételnek).

 5. MinnesotaiHighwayman  - 2018. július 10. 04:47

  Múlt héten láttam egyet és ha jobban belegondolok ez volt az első idén. Superbird vagy akár Daytona is gyakrabban jön szembe. Ez csak egy kis érdekesség azoknak, akik azt hiszik ezek még úton vannak az Államokban.

 6. J.Acko  - 2018. július 11. 09:09

  Pontosan úgy van, ahogy mondod. Odakint akkora ritkaság és annyira nem keresik, hogy a legnagyobb rajongói csoportjának alig több, mint 1500 tagja van az Államokban.

 7. MinnesotaiHighwayman  - 2018. július 12. 04:38

  J.Acko becsüld meg, eljön majd a nap, hogy elindul felfele az értéke.

 8. M.Tom  - 2018. augusztus 30. 13:39

  két ajtó meg négy ajtó az hat ajtó és két autó :)

 9. M.Tom  - 2018. augusztus 30. 13:41

  két ajtó meg négy ajtó az hat ajtó és két autó :)

 10. szállító81  - 2018. október 22. 20:18

  Tegnap láttam ezt az autót a Parkoló Parádén, nagyon jól eső érzés, hogy a kevésbé húzónévnek számító típusokat is megmentik, illetve ilyen jó karban tartják. Nagyon szép autó, remélem sokáig ilyen szép állapotban megmarad. Sok balesetmentes kilométert hozzá! Üdv.Gergő

 11. J.Acko  - 2018. október 22. 21:13

  Igyekszem mindent megadni neki, amit megérdemel, és igyekszem minél több helyen mutatkozni vele, hogy az emberek lássanak ilyet is. Habár az átlagembernek a szeme nem akad meg rajta, de szerencsére vannak olyanok is, akik meglepődve érdeklődnek arról, hogy ez miféle jószág is, mert még hasonlót sem láttak.


Magyarország első amerikai autós magazinja 1998-as megszületése óta együtt fejlődik a hazai amerikai autós kultúrával.

Feladatunknak tekintjük a lehető legtöbbet megőrizni a magyarországi amerikai autózás elmúlt közel két évtizedéről.

Napló

Hozzászólások

 • the rookie:

  Tágas csomagtér, rögzítési lehetőségekkel is ellátva.

 • Flex:

  Nagyon ritkák már ezek a kupék. Szuper garázs, szuper autó. Irígység :-)

A lap tetejére